'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Την παραίτηση του ΔΣ της ΕΟΦΠάλης ζητά ο Πέτρος Γαλακτόπουλος



Πέτρος Γαλακτόπουλος«Ο δις Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης Πέτρος Γαλακτόπουλος ζητά από τον πρόεδρο της ΕΟΦΠ Αντώνη Τσαμεσίδη να σεβαστεί την απόφαση της γενικής συνέλευσης και να υποβάλει άμεσα την παραίτηση του συμβουλίου του»
Τα τελευταία πέντε χρόνια η πάλη έχει εισέλθει σε μια βαθιά κρίση θεσμών και δημοκρατίας. Η απουσία της αξιοκρατίας και της διαφάνειας έχουν εισβάλει στην καθημερινή ζωή των αθλητών, των σωματείων και των προπονητών. Η συρρίκνωση του αθλήματος είναι εμφανής και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, γεγονός αδιανόητο και απαράδεχτο για τους ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί κι έχουν οδηγήσει κατά το παρελθόν την ελληνική πάλη στο ολυμπιακό βάθρο.
Στις 31 Μαρτίου 2010 τα σωματεία της πάλης πήραν τη μεγάλη απόφαση να δώσουν τέλος σε αυτή την καταβαράθρωση. Οκόσμος της πάλης καταψήφισε τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό της διοίκησης του Αντώνη Τσαμεσίδη. Το ανώτατο όργανο της ομοσπονδίας πάλης, η γενική συνέλευση, έκανε άρση της εμπιστοσύνης της από τη διοίκηση του Αντώνη Τσαμεσίδη ο οποίος στο εξής η μόνη αρμοδιότητα που έχει είναι να υποβάλει την παραίτηση του και να προκηρύξει άμεσα εκλογές. Με λύπη παρακολουθούμε, εγώ και η οικογένεια της πάλης, τον Αντώνη Τσαμεσίδη να εξακολουθεί να μη σέβεται τους θεσμούς και να παραμένει πρόεδρος ενώ έχει καταψηφιστεί. Πρέπει να γνωρίζει ότι οποιαδήποτε άλλη διοικητική και οικονομική ενέργεια από μέρους του, εκτός εκείνης των εκλογών, είναι παράνομη και δεν θα την ανεχτεί ο κόσμος της πάλης και εγώ προσωπικά.
Η πάλη πρέπει να βγει το συντομότερο από αυτή την εσωστρέφεια και με μια νέα, ικανή και άφθαρτη διοίκηση να ασχοληθεί επιτέλους με τα πολυάριθμα προβλήματα που τη μαστίζουν. Γι' αυτό προτείνω στον Αντώνη Τσαμεσίδη να σταθεί για μια τουλάχιστον φορά στο ύψος των περιστάσεων και να σεβαστεί τους θεσμούς, διότι το άθλημα μας δεν μπορεί να παραμένει ακέφαλο εξαιτίας της εμμονής και της προσκόλλησης του στην καρέκλα του προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες