'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τρίτη 6 Απριλίου 2010

''ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΗ''


«Παράγκα»
και στην πάλη καταγγέλλει ο Σπύρος Αβράμης!


Δημοσιεύθηκε...
την: Τετάρτη 6 Μαΐου 2009, 19:31
από: Sportrikala




Ο Σπύρος Αβράμης τα είπε έξω από τα δόντια για τον αποκλεισμό των Τρικαλινών ολυμπιονικών από την ολυμπιακή προετοιμασία







Πλήρες άρθρο:

Δριμύτατη κριτική εξαπέλυσε ο κορυφαίος προπονητής της ελληνορωμαϊκής πάλης Σπύρος Αβράμης κατά της απόφασης της ομοσπονδίας πάλης να μη συμπεριλάβει στον σχεδιασμό της ολυμπιακής προετοιμασίας τους παλαιστές από 27 ετών και άνω μιλώντας στην ιστοσελίδαwww.palema.gr.

Ο μεγάλος δάσκαλος της πάλης που ανέδειξε με τη δουλειά του και σήκωσε το βάρος του κενού που προκάλεσαν οι απουσίες των μεγάλων παλαιστών μας Μηγιάκη, Θανόπουλου, Χολίδη με τη χρυσή γενιά των Κώστα Θάνο, Ξενοφώντα και Γιώργο Κουτσιούμπα, Δημήτρη Αβράμη, Γιώργο Τζιώλα, Κώστα Φάλια, Χρήστο Κατσαρό, κλπ, κάνει λόγω για «φωτογραφική» διάταξη με στόχο να πλήξουν συγκεκριμένους αθλητές όπως ο Ξενοφώντας Κουτσιούμπας και οΓιώργος Κουτσιούμπας.

Μιλώντας "έξω απ' τα δόντια", δήλωσε στο palema:

«Είναι σκάνδαλο να καθορίζουν τα μέτρα και τα σταθμά δυο συγκεκριμένοι άνθρωποι σύμφωνα με τα συμφέροντα των αθλητών τους. Ολη η Ελλάδα γνωρίζει ότι η κα Λία και ο κ. Λέων οι οποίοι έχουν προσληφθεί από την ΕΟΦΠ ως τεχνικός σύμβουλος και ομοσπονδιακός προπονητής αντίστοιχα βάζουν εμπόδια και επινοούν κωλύματα προκειμένου να ευνοηθούν οι αθλητές τους.

Είναι γνωστό ότι αυτοί οι δυο άνθρωποι δεν έχουν εγκαταλείψει την ενασχόληση του με τα σωματεία τους στην Χαλκίδα. Πέρσι προκειμένου να αποκλείσουν από την Ολυμπιάδα του Πεκίνου τους αθλητές Κουτσιούμπα και να πάνε στη θέση τους οι δυο αθλητές της Χαλκίδας, δηλαδή, οι αθλητές του Λέων και της Λίας επινόησαν την τιμωρία για «ανάρμοστη συμπεριφορά» και έριξαν τους Θεσσαλούς αθλητές σε μια δικαστική περιπέτεια όπου τελικά οι αθλητές δικαιώθηκαν από το αθλητικό δικαστήριο, όμως η Ολυμπιάδα είχε χαθεί.

Εκεί μάλιστα ο σημερινός ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Λέων ήταν σύμβουλος στην ομοσπονδία και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής ο οποίος συνέβαλε στον αποκλεισμό των δυο μεγάλων αθλητών μαςΞενοφώντα και Γιώργου Κουτσιούμπα.

Τώρα προκειμένου να εξουδετερωθούν οι αδερφοίΚουτσιούμπα επινοήθηκε το όριο της ηλικίας. Πρόκειται για σκάνδαλο. Πρέπει να θυμίσουμε στους εξουσιαστές της ομοσπονδίας ότι ο Χολίδης βγήκε ολυμπιονίκης σε ηλικία 33 ετών.

Η πάλη είναι ένα άθλημα που σε κάθε ολυμπιάδα αναδεικνύει πολλούς ολυμπιονίκες άνω των τριάντα ετών. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που διοικούν την πάλη ότι με αυτές τις μεθόδους σκοτώνουν και τους τελευταίους αθλητές που έχουν απομείνει στο άθλημα μας. Ζούμε σε μια μαύρη εποχή. Κατάμαυρη. Πιο μαύρη κι από την αφέγγαρη νύχτα όπου οι αθλητές κρίνονται όχι από τους αγώνες, αλλά από διοικητικές αποφάσεις.

Και το δυστύχημα είναι ότι στο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν τρεις ολυμπιονίκες. Αυτοί έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη. Οφείλουν όπως τους τίμησε η πάλη να πράξουν κι εκείνοι το ίδιο. Να προστατέψουν το άθλημα από την μικροσωματειακή σκοπιμότητα. Διαφορετικά θα καταντήσουν ολυμπιονίκες μουσειακού τύπου σε ένα άθλημα που εξαφανίστηκε μετά από χιλιάδες χρόνων ιστορία».

Αναγνώστες