'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017








Ο Λεωνίδης της Ελλάδας αποχαιρετά

 τον φίλο και τον αντίπαλο

Μεταξύ των δεκάδων συναδέλφων αθλητών και αξιωματούχων στην κηδεία του Süleymanoğlu, 

ο Λεωνίδης ξεχώρισε καθώς πλησίαζε ήσυχα το φέρετρο του αργαλλού του βαρβάρου, που ήταν

 τυλιγμένο με τουρκική σημαία, και το φίλησε. Ήταν μάλλον ο μόνος Έλληνας υπήκοος που 

παρακολούθησε την κηδεία και λίγοι αναγνώρισαν αυτόν τον 51χρονο πρώην

 αρραβώνα από την Ελλάδα.

Ωστόσο, ήταν ο Λεωνίδης που τείνει ακούσια τη φήμη του Süleymanoğlu ως ρεκόρ. Στους Ολυμπιακούς του Ατλάντα το 1996, ο ίδιος και ο Süleymanoğlu ήταν στο προσκήνιο, καθώς δύο σκληροί αντίπαλοι αναμένουν να φέρουν στο σπίτι περισσότερους από λίγους τίτλους.



Οι ιστορικές εχθροπραξίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, που χρονολογούνται από τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας της Τουρκίας, έκαναν την αντιπαλότητα τους τεντωμένη. Ο Süleymanoğlu αγωνιζόταν για τον τρίτο ολυμπιακό χρυσό στην Ατλάντα όταν πήρε πίσω από το μπαρ που φέρει βάρος 145 κιλών (320 κιλά). Το πέτυχε, αλλά έφταναν ακόμα περισσότερα αν σκόπευε το χρυσό.
Λίγο τόνισε, κατάφερε να σηκώσει 180 κιλά ούτως ή άλλως, με τα χειροκροτήματα εκατοντάδων φιλάθλων να φωνάζουν "Naim".
Στη συνέχεια, ο Λεωνίδης πήρε τη σκηνή και κατάφερε να ανυψώσει το ίδιο βάρος με την πικρία του Süleymanoğlu. Με τη σειρά τους, κατάφεραν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον μέχρι να σηκώσουν βάρος 190 κιλών. Όπως οι κραυγές της "Τουρκίας, Τουρκίας!" η "Pocket Hercules" κράτησε τα χέρια του κολλημένα στη ράβδο που φέρει 187,5 κιλά βάρους.
Δυστυχώς, παρακολούθησε τον Λεωνίδη να χειρίζεται το μπαρ που φρόντισε 190 κιλά στην τελευταία στροφή του αγώνα. Ο ελληνικός αθλητισμός περίμενε και τελικά έκανε την κίνησή του για το μπαρ. Έσπρωξε τον εαυτό του στο όριο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η αποτυχία του έκανε τον Süleymanoğlu νικητή και έναν αθλητικό ήρωα που πρέπει να θυμόμαστε για τα επόμενα χρόνια.
Ο Λεωνίδης, ο οποίος σήμερα χρησιμεύει ως προπονητής βαρών, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την τελετή κηδείας ότι «καταστράφηκε» για να μάθει για το θάνατο του Τούρκου «φίλου» του. 

Εκφράζοντας ότι ο θάνατος του Süleymanoğlu ήταν μια μεγάλη απώλεια για τον αθλητικό κόσμο, είπε: «Κάθε στιγμή που περνούσα μαζί του ήταν πολύτιμη, δεν ξεχάσω ποτέ την Ατλάντα, πήρε χρυσό και πήρα το ασημένιο μετάλλιο. τον 'είσαι ο καλύτερος' και απάντησε: «Είμαστε οι καλύτεροι».
Ο βουλγάρικος Süleymanoğlu πέθανε το Σάββατο στην ηλικία των 50 ετών στην Κωνσταντινούπολη αφού παρέμεινε στην εντατική φροντίδα. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 28 Σεπτεμβρίου λόγω ηπατικής ανεπάρκειας που προκλήθηκε από κίρρωση και υπέστη μεταμόσχευση ήπατος στις 6 Οκτωβρίου. Έμεινε στην εντατική θεραπεία μετά από αιμορραγία στον εγκέφαλο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ιατρική δήλωση. 

Ο Λεωνίδης της Ελλάδας αποχαιρετά τον φίλο και τον αντίπαλό του Ναϊμ Σουλλεμανόγλου στην κηδεία
Ο Σάφακ Κέσκιν, πρωταθλητής βαρών στην τουρκική ομάδα 14 ετών, κρατάει το πορτρέτο του Τούρκου Ολυμπιονίκη Naim Süleymanoğlu κατά τη διάρκεια της κηδείας του, ενώ άλλος νικητής του Χρυσού Ολυμπιακού Χρυσού, Halil Mutlu (L), βλέπει στο τζαμί Φατίχ στην Κωνσταντινούπολη. 19, 2017. (ΑΑ Φωτογραφία)

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπίνταλ Γιλντμίρ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χακάν Τσαουσόγλου και ο υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας Όσμαν Ασκίν Μπακ ήταν μεταξύ των διαφόρων πολιτικών που παρακολούθησαν την κηδεία.
Ο Halil Mutlu, ένας άλλος βρετανός βαρκάρης αθλητής που στέφθηκε τρεις φορές ολυμπιονίκης, πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και 10 φορές πρωταθλητής Ευρώπης, παρακολούθησε επίσης την κηδεία μαζί με άλλα εξέχοντα ονόματα στην τουρκική αθλητική σκηνή, συμπεριλαμβανομένης της συνταξιούχου τουρκικής εθνικής ομάδας και του NBA star Hidayet Türkoğlu, ο οποίος τώρα ηγείται της Τουρκικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες