'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017



ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 

«Χάλκινη» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της πάλης η Μαρία Πρεβολαράκη


ΤΗΣΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ
Η Μαρία Πρεβολαράκη.
Με το χάλκινο μετάλλιο θα επιστρέψει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης του Παρισιού η Μαρία Πρεβολαράκη. Στην «Πόλη του Φωτός» η αθλήτριά μας, ύστερα από σπουδαία εμφάνιση, νίκησε με πτώση τη Ρουμάνα Εστέρα Ντόμπρε και αναδείχθηκε τρίτη στα 53 κ.
Η Μαρία Πρεβολαράκη τον περασμένο Μάιο είχε αναδειχθεί τριταθλήτρια Ευρώπης και χθες ανέβηκε στην τρίτη θέση του παγκόσμιου βάθρου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι επανήλθε ύστερα από έναν σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα και αποτελεί τη μόνη φωτεινή αχτίδα (τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες) για την ελληνική πάλη.
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού, η Μαρία Πρεβολαράκη επικράτησε στη φάση των «16» της Αϊγκούλ Νουραλίμ (Καζαχστάν) με 5-0 και προκρίθηκε στις «οκτώ», όπου αντιμετώπισε τη Βανέσα Καλαντζίσκαγια.
Η Λευκορωσίδα πήρε γρήγορα τέσσερα σημεία, αλλά η Ελληνίδα κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο τελευταίο, όμως, δευτερόλεπτο του αγώνα η Καλαντζίσκαγια πήρε δύο σημεία και μαζί την πρόκριση για την τετράδα. Εκεί κατάφερε να περάσει στον τελικό, με αποτέλεσμα η Πρεβολαράκη να βρεθεί στη διαδικασία των ρεπεράζ. Η νίκη της απέναντι στη Μολδαβή Ιουλία Λεόντρα με 3-1 την έφερε στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου, το οποίο προσέθεσε στην τροπαιοθήκη της. Το 2015, όταν η αθλήτρια τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα, πολλοί ήταν αυτοί που βιάστηκαν να υποστηρίξουν ότι ολοκληρώθηκε άδοξα η καριέρα της.
Στη διοργάνωση του Παρισιού, εντυπωσιακή ήταν η αγωνιστική εμφάνιση της Ελεν Μαρούλις. Η Ελληνοαμερικανίδα, χρυσή ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Τζανέιρο με τα χρώματα των ΗΠΑ αγωνίστηκε στην κατηγορία των 58 κ. και κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, χωρίς να παραχωρήσει πόντο στις αντιπάλους της.
http://www.kathimerini.gr/923904/article/epikairothta/a8lhtismos/xalkinh-sto-pagkosmio-prwta8lhma-ths-palhs-h-maria-prevolarakh
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες