'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Πρωτοφανής «τρικλοποδιά» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης στον Γιάννη Μπάρμπα

mparmpas1

Είναι ίσως ο απόλυτος ορισμός του ρητού «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» αλλά και του ότι «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις».
Αίσθηση έχει προκαλέσει στον χώρο της πάλης η προφανής πρόθεση της Ελληνικής Ομοσπονδίας να «αντικαταστήσει» από την Επιστημονική Επιτροπή της Παγκόσμιας τον καθηγητή του ΔΠΘ Γιάννη Μπάρμπα.
mparmpas2Ο Μπάρμπας είναι ίσως ο πιο καταξιωμένος Έλληνας επιστήμονας στον χώρο της πάλης και χάρη σε δικές του ενέργειες και στις διεθνείς του γνωριμίες έχει καταφέρει να κερδίσει πολλούς πόντους και η περιοχή της Θράκης μας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, όπου έχουν έρθει για προετοιμασία και προπονήσεις κορυφαία ονόματα του χώρου τα τελευταία χρόνια.
Όπως μετά από κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, στην έναρξη του επόμενου ολυμπιακού κύκλου, η Διεθνής Ομοσπονδία ζητά από τις εθνικές τις προτάσεις τους για την στελέχωση των διαφόρων επιτροπών της την προσεχή τετραετία. Ο Γιάννης Μπάρμπας το προηγούμενο διάστημα μετείχε στην Επιστημονική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, έδωσε από αυτήν τις δικές του μάχες για να παραμείνει ολυμπιακό το ιστορικό άθλημα, αλλά το έργο του, αν και αναγνωρίζεται διεθνώς, δεν φαίνεται να αξιολογείται το ίδιο από τους ιθύνοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.
Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η πληροφορία ότι πέρα από την αυτονοήτως κατατεθείσα δική του υποψηφιότητα, από πλευράς ιθυνόντων της Ελληνικής Ομοσπονδίας φέρεται να προωθείται μια άλλη, ενός ατόμου που όμως δεν πληροί τις τυπικές προδιαγραφές για την συγκεκριμένη θέση, αφού δεν διαθέτει καν τα πέντε χρόνια προηγούμενης ακαδημαϊκής εμπειρίας στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.
Είναι προφανές ότι κάποιοι εντός της χώρας προσπαθούν να βάλουν «τρικλοποδιά» στην συνέχιση της παρουσίας του θρακιώτη καθηγητή στην Επιστημονική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Το ζήτημα είναι ότι αυτό επιδιώκεται να γίνει με τρόπο εξόφθαλμα παράνομο, από την στιγμή που ο έτερος υποψήφιος που προτείνεται από ελληνικής πλευράς δεν έχει καν τα απαραίτητα προσόντα.
Και όμως, η Ελληνική Ομοσπονδία (που σημειωτέον δεν έχει αναδείξει ακόμα τη νέα της διοίκηση, αφού οι εκλογές δεν έχουν γίνει ακόμα) πάει να «φάει» τον θρακιώτη καθηγητή και να τοποθετήσει στην Διεθνή Επιτροπή ένα δικό της πρόσωπο, αποσπασμένο από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς όμως την επιστημονική κατάρτιση που απαιτεί η προκήρυξη για αυτήν την θέση. Πιθανότατα για να τον «τιμωρήσει», επειδή ακούστηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες αρχαιρεσίες.
Το γεγονός αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις και εντός του απερχόμενου ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας, καθώς υπάρχει μερίδα των συμβούλων που κατανοεί ότι είναι παραμέληση καθηκόντων από την μεριά της Ομοσπονδίας να προτείνει κάποιον που δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα σύμφωνα με την προκήρυξη, καθώς δεν είναι ακαδημαϊκός αλλά ούτε και διαθέτει διδακτορικό σε κάποιο από τα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας.
Πέρα όμως από τις αντιδράσεις εντός της «οικογένειας» της πάλης, το θέμα, όπως είναι φυσιολογικό, αναμένεται να φτάσει (αν δεν έχει ήδη γίνει) και στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Αναδεικνύει άλλωστε μια από τις κλασικές ελληνικές παθογένειες, που καλό θα ήταν και η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού κάποια στιγμή αν προσπαθήσει να καταπολεμήσει – αντί να ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο.
mparmpas-iranΤο πιο σημαντικό όμως είναι ότι στις διεθνείς ομοσπονδίες ναι μεν ζητούν προτάσεις από τις εθνικές, όμως δεν σημαίνει αυτό ότι τις υιοθετούν άκριτα. Η προσπάθεια να αποκλειστεί ο Γιάννης Μπάρμπας από την Επιστημονική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης και να προωθηθεί στην θέση του από την χώρα μας κάποιο άλλο πρόσωπο που δεν πληροί τα τυπικά προσόντα, είναι κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο στους κύκλους του αθλήματος στο εξωτερικό.
Ήδη μάλιστα, λέγεται ότι έχουν υπάρξει και σχετικές επιστολές από εκεί που εφιστούν την προσοχή στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης να τηρηθεί η νομιμότητα. Αν το πράξει, ως οφείλει, αυτό θα είναι το θετικό σενάριο.
Το αρνητικό θα είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης να επιμείνει στην επιλογή της, ουσιαστικά για να «κόψει» τον δρόμο στον Γιάννη Μπάρμπα και έτσι να βρεθεί η Ελλάδα χωρίς εκπρόσωπο στην Επιστημονική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την προσεχή τετραετία, καθώς είναι βέβαιο ότι υποψηφιότητα που δεν θα πληροί τα τυπικά κριτήρια εκεί δεν θα περάσει. Απλά, αν συμβεί αυτό, θα αποδειχθεί για ακόμα μια φορά ότι η Ελλάδα «τρώει» τα παιδιά της.
Και δεν θα πρέπει να μας κάνει τότε εντύπωση αν δούμε τελικά τον Γιάννη Μπάρμπα, τον Θρακιώτη καθηγητή που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως στο άθλημα της πάλης, να βρεθεί φόρμουλα να συμμετέχει στις σχετικές επιτροπές με την στήριξη των ξένων συναδέλφων του και της διεθνούς ομοσπονδίας…
http://www.thrakisports.gr/2016/10/23/protofanis-triklopodia-tis-ellinikis-omospondias-palis-ston-gianni-barmpa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες