'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

pygmaxia.gr


Ρίο 2016: Έξι προκρίσεις ο μεγάλος στόχος για τζούντο και πάλη

Στο… κατώφλι των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο βρίσκονται τζούντο και πάλη. Τα δύο συναρπαστικά αθλήματα επαφής «φλερτάρουν» με τουλάχιστον έξι εκπροσωπήσεις στο ραντεβού του 2016, 
νούμερο που πάντως δεν θα «κλειδώσει» νωρίτερα από τα τέλη Μαίου του 2016, οπότε και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόκρισης.
 
Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) σας παρουσιάζει τις ημερομηνίες «κλειδιά» για τις προκρίσεις στα δύο αυτά αθλήματα, ενδιαφέροντα στοιχεία των αγώνων που θα κρίνουν τα Ολυμπιακά εισιτήρια, αλλά και τους Έλληνες αθλητές/αθλήτριες που πιθανότατα σε 1.5 χρόνο από σήμερα θα ταξιδέψουν στο Ρίο.
 
Στο Ολυμπιακό τουρνουά του τζούντο θα συμμετέχουν συνολικά 386 αθλητές και 14 κατηγορίες (επτά ανδρών και ισάριθμες γυναικών). Η διοργανώτρια Βραζιλία θα εκπροσωπηθεί από 14 τζουντόκα, ενώ η IJF αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προκρίσεων, θα δώσει και 20 κάρτες ελεύθερης συμμετοχής. Κάθε χώρα μπορεί να συμμετέχει με έναν αθλητή σε κάθε κατηγορία. Σύμφωνα με το σύστημα πρόκρισης, στο Ρίο θα βρεθούν οι 22 πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών και οι 14 πρώτες της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών (σ.σ. συνολικά 252), με τη σχετική λίστα να κλείνει στις 30 Μαΐου 2016.
 
Κάθε χώρα μπορεί να πάρει μόνο μία θέση σε κάθε κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη κι ένας τζουντόκα χώρας που δεν βρίσκεται στις 22 πρώτες (ή τις 14 αντίστοιχα) της παγκόσμιας κατάταξης, έχει πιθανότητες να βρεθεί στο Ρίο, από τη στιγμή που κάποια άλλη θα καταλαμβάνει περισσότερες από μία θέσεις στη σχετική κατάταξη. Ακόμη 100 θέσεις (25 για την Ευρώπη, 14 άνδρες/11 γυναίκες) θα δοθούν μέσω της ηπειρωτικής κατάταξης.
 
Το ελληνικό τζούντο, το οποίο έχει πανηγυρίσει δύο Ολυμπιακά μετάλλια δια χειρός Ηλία Ηλιάδη (2004 χρυσό, 2012 χάλκινο), έχει εξασφαλίσει ήδη δύο «εισιτήρια» για το Ρίο. Το πρώτο ανήκει στον κάτοχο έξι παγκοσμίων μεταλλίων, τον Ηλία Ηλιάδη, και το δεύτερο στον πρωταθλητή Ευρώπης στους U23 το 2014, Ρομάν Μουστόπουλο. Ο «Mr. Ippon» του παγκόσμιου τζούντο βρίσκεται στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των -90 κιλών με συνολικά 1731 βαθμούς και το πρώτο και μοναδικό μέλημά του έως την 30η Μαΐου 2016, είναι να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα, ώστε να βρεθεί επικεφαλής του προκριματικού γκρουπ στην κλήρωση για το Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο. Όσον αφορά τον Μουστόπουλο, είναι 15ος στην κατάταξη των -81 κιλών με 806 βαθμούς, θέση την οποία θα προσπαθήσει να βελτιώσει στις διοργανώσεις που υπολείπονται μέχρι τη στιγμή που θα πέσει η… καρό σημαία των προκρίσεων. Από κει και πέρα, ο Γιώργος Αζωίδης είναι 67ος στην κατάταξη των -73 κιλών, ο Αλέξης Ντανατσίδης 72ος στα -81 κιλά, ενώ η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέχει την 87η θέση στα -63 κιλά.
 
Στο Ολυμπιακό τουρνουά της πάλης, θα συμμετέχουν συνολικά 344 αθλητές και αθλήτριες. Κάθε χώρα μπορεί να συμμετέχει με μάξιμουμ 18 αθλητές/αθλήτριες, δηλαδή έναν/μία σε κάθε κατηγορία. Η διοργανώτρια χώρα έχει το δικαίωμα να συμμετέχει με συνολικά τέσσερις αθλητές/αθλήτριες, όσες θα είναι και οι κάρτες ελεύθερης συμμετοχής που θα δοθούν από την παγκόσμια ομοσπονδία. Σε ελληνορωμαϊκή, ελευθέρα και γυναικεία πάλη θα υπάρχουν έξι κατηγορίες σε κάθε στυλ, με 16 αθλητές ανά κατηγορία. Η διαδικασία των προκρίσεων ανοίγει τον Σεπτέμβριο του 2015 και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λας Βέγκας. Από τη συγκεκριμένα διοργάνωση, την πρόκριση θα πάρουν οι έξι πρώτοι σε κάθε κατηγορία βάρους. Αμέσως μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα ακολουθήσουν τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα, αλλά και τα δύο παγκόσμια προκριματικά τουρνουά, με τις προκρίσεις να «κλειδώνουν» στα μέσα Μαΐου 2016. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα γίνει από 15 έως 17 Απριλίου, ενώ τα προολυμπιακά τουρνουά στις 22-24 Απριλίου και 6-8 Μαΐου αντίστοιχα. Οι νέες, σε σχέση με τους Αγώνες του Λονδίνου, Ολυμπιακές κατηγορίες είναι τα 57, 65, 74, 86, 97, 125 κιλά ελευθέρας, 59, 66, 75, 85, 98, 130 κιλά ελληνορωμαϊκής, 48, 53, 58, 63, 69 και 75 κιλά γυναικών.
 
Η Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία μέχρι πρότινος βρισκόταν στην πρώτη 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης των 53 κιλών, είναι το μεγάλο φαβορί για το Ολυμπιακό «εισιτήριο». Φυσικά καλείται να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αυχένα και για το οποίο πρόσφατα χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πρώτο τεστ για την αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ θα είναι -εκτός απροόπτου- το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λας Βέγκας, όπου θα δοθούν και οι πρώτες προκρίσεις. Σε τροχιά Ολυμπιακής πρόκρισης θα κινηθούν και οι Δημήτρης Τσεκερίδης, Ιωάννης Αρζουμανίδης, Βλαδίμηρος Ματιάς, Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, Τιμοφέι Ξενίδης, αλλά και αρκετοί ακόμη από τους κορυφαίους παλαιστές που διαθέτει το άθλημα στη χώρα μας.
 
Ειδικό θέμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων!
 
Πηγή: sportsland.gr/http://pygmaxia.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες