'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ είναι τόσο σημαντικό;
Το Judo συνιστάται από την UNESCO για την πρακτική του παιδιού: «είναι ο πιο αποτελεσματικός σύνδεσμος ανάμεσα στην ψυχική και τη σωματική ευημερία του παιδιού, επειδή επιτρέπει την ανάπτυξη των δυο παραπάνω μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση. Το Τζούντο είναι ένα ολυμπιακό άθλημα από το 1964 και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή το θεώρησε ως το πιο ολοκληρωμένο άθλημα, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκείνων που το ασκούν.
Το Τζούντο προάγει μια σειρά απο αξίες, όπως:
> Σεβασμός
> Ευγένεια
> Θάρρος
> Ειλικρίνεια
> Εντιμότητα
> Σεμνότητα
> Αυτοέλεγχο
> Επιβράβευση
> Φιλία
> Ευγνωμοσύνη
> Αρχή της Ισότητας ...
Στην περίπτωση των ανηλίκων, ασθματικών και με διαταραχές της όρασης, αναγνωρίζεται ότι το τζούντο συνιστάται για αυτά τα παιδιά, διότι βελτιώνει την αυτοεκτίμησή τους και μειώνει την αίσθηση του πόνου σε μια χρόνια ασθένεια.
Επίσης άλλα αθλήματα αναγνωρίζουν τη σημασία των πτώσεων (ukemi) που διδασκόμαστε στο Τζούντο, λόγω του οτι ξεπερνάμε το φόβο της απότομης επαφής με το έδαφος. Αυτό το είδος της μάθησης από την παιδική ηλικία επιτρέπει την μελλοντική εφαρμογή και σε άλλα αθλήματα όπως το ράγκμπι, την ποδηλασία, το ποδόσφαιρο, την ιππασία ή τα αθλήματα μοτοσικλέτας, μεταξύ άλλων.Η βασικές γνώσεις και η εξάσκηση στο Τζουντο μπορεί να αποτρέψει πολλούς τραυματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες