'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Επιτέλους βασιλιάς!

By 
Updated: December 15, 2014
Είναι ο μοναδικός εν ενεργεία χρυσός Ολυμπιονίκης της Ελλάδας και το 2014 επέστρεψε δυναμικά! Ο Ηλίας Ηλιάδης ανακηρύχθηκε και επίσημα κορυφαίος για το 2014.
Το βραβείο που έλειπε από το τεράστιο παλμαρέ του, το πήρε απόψε πανάξια. Τον Αύγουστο κατόρθωσε να σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο (για τρίτη φορά στην καριέρα του) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο που φιλοξενήθηκε στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας μετά από καταπληκτική εμφάνιση.
Το τέλος της χρονιάς τον βρίσκει στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των -90 κιλών και… σίγουρο ώστε να είναι παρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 για τέταρτη φορά στην καριέρα του.
Το εκπληκτικό στην περίπτωσή του είναι η διάρκειά του, καθώς από το 2004 μέχρι σήμερα, έχει κατακτήσει δύο Ολυμπιακό μετάλλια (χρυσό το 2004, χάλκινο το 2012), έξι μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (3 χρυσά, 2 ασημένια, 1 χάλκινο) και τρία μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2 χρυσά, 1 ασημένιο).
“Για μένα είναι μεγάλη χαρά και τώρα έχω άγχος. Όταν είσαι κορυφαίος αθλητής έχεις και μεγαλύτερη ευθύνη. Περιμένουν όλοι ακόμη περισσότερα πράγματα. Ελπίζω ότι θα καταφέρω να κρατηθώ σε αυτό το επίπεδο, μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο”, ήταν το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του Mr. Ippon, καθώς βρίσκεται στην Ιαπωνία.
Το βραβείο παρέλαβε ο προπονητής του, Νίκος Ηλιάδης, ο άνθρωπος που τον υιοθέτησε το 2002 και τον έφερε στην Ελλάδα. “Είναι μεγάλη χαρά και τιμή, ευχαριστούμε πολύ”, τόνισε παραλαμβάνοντας το βραβείο του μεγάλου αθλητή.
http://sportsfeed.gr/2014/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες