'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014



UNITED WORLD WRESTLING
ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ


Ο κίνδυνος να αποκλεισθεί η Πάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αναστάτωσε τόσο πολύ την Διεθνή Ομοσπονδία του Αθλήματος, ώστε άλλαξε (ήδη) Πρόεδρο και προσανατολισμούς, ενώ από τον προσεχή Σεπτέμβρη θα αλλάξει και το όνομά της. Το παλαιό FILA που τώρα είχε προσαρμοστεί σε «International Federation of Associated Wrestling styles» εφεξής θα είναι «United World Wrestling».
Ο νέος Σέρβος Πρόεδρος Νέναντ Λάλοβιτς επίσης έκρινε πως επειδή αυτά μόνο δεν αρκούν, αλλά ακόμη χρειάζονται οικονομικά μέτρα, εκσυγχρονισμός του Αθλήματος και εξεύρεση Χορηγών, προχώρησε στα εξής:
  • Επιστροφή της Πάλης στους παραδοσιακούς ανοικτούς χώρους. Όχι βέβαια στους αγρούς και τα λιβάδια, όπου γίνονται οι λαϊκοί αγώνες στη Β.Δ Ασία, αλλά στην Άμμο. Εκεί όπου έχουν καταφύγει ήδη το Βόλεϊ, το Ποδόσφαιρο, μορφές Μηχανικών Σπορ, ακόμη δε και κάποιοι αγώνες Ιστιοπλοΐας στις απέραντες Ολλανδικές ακτές.
  • Το αρχαιότερο Ολυμπιακό Άθλημα, μαζί με το Στίβο, αρχικά δεν ετελείτο σε κλειστούς χώρους. Ακόμη και το 1896 οι Αγώνες Πάλης έγιναν στην κονίστρα του Καλλιμάρμαρου. Οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα δαπανηρές και δεν φαίνεται ότι πλέον συγκινούν θεατές και Χορηγούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν προσελκύουν την TV και τις διαφημίσεις.
  • Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ως αρχή της να εκσυγχρονίζει τα Αθλήματα, ώστε να προσελκύει τους νέους και προσθέτει νέα Σπορ, όπως αυτά εξελίσσονται, με βάση κυρίως την τεχνολογία. Έτσι φθάσαμε μέχρι το «Τραμπολίνο». Η Ολυμπιακή Πάλη μέχρι τώρα έχει μείνει σχεδόν αμετακίνητη στον αρχικό σχεδιασμό της, ενώ νέες μορφές έχουν κάνει την εμφάνισή τους από διάφορες εστίες.
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης Νέναντ Λάλοβιτς σε μια πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε μεταξύ άλλων:
«.Για να διατηρήσουμε την δημοφιλία της Πάλης, πρέπει να την προβάλλουμε περισσότερο. Πρέπει να είναι αποτελεσματική και καλή ως θέαμα, για να προσελκύει και Χορηγούς. Πιστεύω ότι σύντομα θα εντυπωσιάσουμε με τις αλλαγές. Δεν θα αντιγράψουμε. Είμεθα αρχέτυποι. Από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε νέο όνομα, νέο λογότυπο και μια διαφορετική διαδραστική για τις Εθνικές Ομοσπονδίες, τους παλαιστές και τους προπονητές».


Ευχή όλων οι καινοτόμες ενέργειες να απαλλάξουν την Πάλη από τους (Ολυμπιακούς) κινδύνους που διατρέχει.



Γιώργος Λιβέρης
HOA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες