'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

                         Ολυμπία 2014: 

           Δέκα μετάλλια οι παλαιστές μας

20ΙΟΥΛ
Ένα χρυσό, τέσσερα ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια ήταν η συγκομιδή των Ελλήνων παλαιστών της ελληνορωμαϊκής, κατά την πρώτη ημέρα του διεθνούς τουρνουά «Ολυμπία 2014» που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Στο ομαδικό, η Ελλάδα ήρθε δεύτερη με 53 βαθμούς ενώ στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε η Κορέα με 60 και στην 3η το Μεξικό με 28.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στον ελληνικό «εμφύλιο» των 85 κ., ο Δημήτρης Τσεκερίδης καθώς υπερίσχυσε του Λαοκράτη Κεσίδη. Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε ο Ηλίας Μπούκης και ο Κορεάτης Λι Σι Γιόλ.
«Η νίκη μου σε αυτή τη διοργάνωση θα με βοηθήσει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας μου. Είναι ωραίο να αγωνίζεσαι σε ένα τουρνουά τέτοιου επιπέδου και να βλέπεις Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές. Ακόμα και να κοιτάζεις τόσο καλούς αθλητές πως παλεύουν αποτελεί κέρδος. Οι αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία είναι εκπληκτικοί και πρέπει να τους στηρίξουμε και να διεξάγονται κάθε χρόνο», δήλωσε ο 19χρονος αθλητής του ΠΑΟΚ.
Στα 59κ., πρώτευσε ο Κορεάτης Κιμ Γιονγκ Τζουν και ακολούθησε ο Αλι Μακίαθ Σότο (Μεξικό) ενώ χάλκινα μετάλλια συνέλλεξαν ο Ναρέκ Χαζαριάν και ο Ουκρανός Σεργκέι Στοροζένκο. Στα 66κ., o Μιγκράν Αρουτιουνιάν (Αρμενία) υπερίσχυσε εύκολα του Μεξικανού, Σαλκέντο Λόπεθ ενώ στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκαν ο Μ. Θεοδωρίδης και ο Χαν Σου Ρίου (Κορέα). Στα 71 κ., ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας Ζουνγκ Τζι Χιούν νίκησε πολύ δύσκολα τον Γιώργο Πρεβολαράκη. Χάλκινα κατέκτησαν οι Κριστιάν Φέτσερ (Γερμανία), Ασατούρ Αρσακιάν (Αρμενία).
Ασημένιο μετάλλιο φόρεσε στα 75 κ. ο Γιεβγκένι Πέντορετς καθώς δεν κατάφερε να υπερισχύσει του χρυσού Ολυμπιονίκη του 2012 και παγκόσμιου πρωταθλητή του 2013, Κιμ Χιόν Γου. Τρίτοι ήρθαν οι Χουάν Εσκόμπαρ (Μεξικό), και Ντουμίτρου Ποπόφ (Ρουμανία). Κορεάτης ήταν ο νικητής και στα 80 κ. Ο Κιμ Γιούν Γιάνγκ υπερίσχυσε του Ελληνα Νικόλαου Βάρκα. Τρίτοι ήρθαν ο Μεξικανός Γκόμεθ Βιντσέντε και ο Γερμανός Μάριους Μπράουν. Και τα 98 κ. είχαν… κορεάτικο χρώμα. Ο Γκου Χακ Μπον υπερίσχυσε του Ισραηλινού Ρόμπερτ Αβανεσιάν. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν ο Σπύρος Κουντουρατζής και ο Ιταλός χρυσός Ολυμπιονίκης του 2008, Αντρέα Μινγκούτσι. Κορεάτης υπερίσχυσε και στα 130 κ. Ο Κιμ Γιονγκ Μιν νίκησε τον Τυνήσιο Ραντχουάν Τσεντί ενώ τρίτος ήρθε ο Α. Παπαδάτος.

* Κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης, η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης τίμησε τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες της ελληνορωμαϊκής, τον Ζουνγκ Τζι Χιούν από την Κορέα (Αθήνα 2004), Αντρέα Μινγκούτσι (Πεκίνο 2008), Κιμ Χιόν Γου (Λονδίνο 2012) για τη συμμετοχή τους στους αγώνες.
Ε.Ο.Φ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες