'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Περισσότεροι από 200 αθλητές στην Αρχαία Ολυμπία

16ΙΟΥΛ
Με τα μαθήματα της σχολής διαιτησίας θα αρχίσουν αύριο οι εκδηλώσεις του 3ου διεθνούς τουρνουά ελληνορωμαϊκής, ελευθέρας και πάλης γυναικών «Ολυμπία 2014», που θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία.
Στην κοιτίδα του Ολυμπισμού, ήδη, έχουν φτάσει οι περισσότερες από τις αποστολές των ξένων χωρών που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση. Στο κλειστό στάδιο θα αγωνιστούν περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες από 24 χώρες. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Ιουλίου.
«Πριν από τρία χρόνια η διοργάνωση διεξήχθη με τη συμμετοχή 10 χωρών. Εφέτος φτάσαμε τα 24 και οι αγώνες θα θυμίζουν παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχουν έρθει παλαιστές με διακρίσεις από παγκόσμια από ηπειρωτικά πρωταθλήματα και, βεβαίως, από Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευτυχώς έχουμε τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συνέβαλε για να γίνει η διοργάνωση θεσμός», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΦΠ, Δημήτρης Κολιτσόπουλος, στην πρώτη προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.
Στην Αρχαία Ολυμπία θα αγωνιστούν αθλητές και αθλήτριες από Κύπρο, Κορέα, Γερμανία, Ισραήλ, Αρμενία, Μεξικό, Τουρκμενιστάν, Ιταλία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Καζακστάν, Πουέρτο Ρίκο, Εσθονία, Ρωσία, Σλοβακία, Λευκορωσία, Γεωργία, Ρουμανία, Αγκόλα, Ουκρανία Κονγκό, Αζερμπαϊτζάν, Σερβία και, φυσικά, την Ελλάδα.
Ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζει το όνομα του χρυσού Ολυμπιονίκη της Αθήνας στα 60κ. και δύο φορές τριταθλητή κόσμου, Τζουνγκ Τζι Χιουν (Κορέα). Οι αγώνες και τις δύο ημέρες θα αρχίσουν στις 10.00.

Ε.Ο.Φ.Π

Η ελληνική ομάδα 

για το διεθνές τουρνουά «Ολυμπία2014»

15ΙΟΥΛ
Ένα μικρό παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Ιουλίου στο κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας.
Στην κοιτίδα του Ολυμπισμού θα βρεθούν Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης με στόχο να αγωνιστούν στα χώματα όπου διεξάγονταν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το διεθνές τουρνουά «Ολυμπία» έχει γίνει θεσμός και καθημερινά φτάνουν στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης και νέες συμμετοχές. Στην ιστορική πόλη της Ηλείας θα αγωνιστούν αθλητές και αθλήτριες από, τουλάχιστον, 20 χώρες.
H Ελλάδα θα πάρει μέρος με έμπειρους αλλά και νέους παλαιστές που θα αγωνιστούν στο τουρνουά με στόχο να αποκομίσουν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Με την ομάδα της ελευθέρας θα αγωνιστεί και ο τριταθλητής κόσμου, Γιάννης Αρζουμανίδης: «Μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι οι αγώνες του 2015 απ΄ όπου θα κριθούν και οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η διοργάνωση, όμως, της Αρχαίας Ολυμπίας έχει γίνει θεσμός και θα έρθουν να αγωνιστούν δυνατοί παλαιστές. Στη δικιά μου κατηγορία, μεταξύ άλλων, θα πάρει μέρος και ο δεύτερος του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο Ρώσος Άλαν Κουγκάγιεφ. Πρόκειται, λοιπόν, για μία σπουδαία ευκαιρία για να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι», υπογράμμισε ο Γιάννης Αρζουμανίδης.
Οι ελληνικές ομάδες:
Ελληνορωμαϊκή: 59κ.: Απόστολος Μανουηλίδης, Χαράλαμπος Αγκαφανίδης, Παναγιώτης Ξυνόπουλος, Πέτρος Γεροντίδης, 66κ.: Βλαδίμηρος Ματίας, Βασίλειος Δερματάς, Φίλιππος Δερμικιάν, Μανρίκος Θεοδωρίδης, 71κ.: Γεώργιος Πρεβολαράκης, Σάββας Αποστόλου, Βασίλειος Μιξάκης, Χρήστος Κουτσουρίδης, Χαράλαμπος Κουτσουρίδης, 75κ.: Γιεβγκένη Πέντορετς, Πέτρος Μανουηλίδης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Χαρίδημος Κώστογλου, Αλμπερτ Αρτενιάν, 80κ.: Νικόλαος Βάρκας, Σταύρος Καταβελάκος, Γεώργιος Τζιώλας, 85κ.: Δημήτριος Παπαδόπουλος, Ηλίας Μπούκης, Λαοκράτης Καϊσίδης, Σαμβέλ Αρτενιάν, 98κ.: Σπύρος Κουντουρατζής, 130κ.: Νικόλαος Λέων, Αλέξανδρος Παπαδάτος, Αναστάσιος Φωτιάδης, Κίμων Μπαλαμώτης.
Ελευθέρα: 57κ.: Θεοχάρης Καλανίδης, Αθανάσιος Κανός, 61κ.: Φώτης Παπαδάκης, Γεώργιος Μαρτίδης, Ασλάν Ναμετίδης, Κύριλλος Μπινενμπάουμ, Παναγιώτης Μακρινάς, Αντράνικ Οβσεπιάν, 70κ.: Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, Χρήστος Ναβροζίδης, Χαράλαμπος Λοϊζίδης. 74κ.: Ιωάννης Τσεραχίδης, Γεώργιος Σαββουλίδης, Κωνσταντίνος Καρπουζάς, 86κ.: Τιμοφέι Ξενίδης, Ηλίας Κύδρος, Ασύγκριτος Μουραντίδης, 97κ.: Ανδρέας Τσεραχίδης, Αθανάσιος Καπαθανασίδης, 125κ.: Ιωάννης Αρζουμανίδης, Χρήστος Νυφαδόπουλος, Χρήστος Μαυρίδης, Γεώργιος Ιακωβίδης.
Πάλη γυναικών: 48κ.: Φανή Ψαθά, Μαρία Ζαχαριάδου, 58κ.: Πηνελόπη Ηλιάδη, 60κ.: Δήμητρα Χριστοδουλάκη, Αικατερίνη Παπαθεοδώρου, 63κ.: Αθηνά Γιαννουσά, 69κ.: Ελένη Αναστασιάδου, Ελευθερία Λιάτσου, Βασιλική Γκίκα, 75κ.: Αικατερίνη – Ειρήνη Πιτσιάβα.
                                                                                                                                                        Ε.Ο.Φ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες