'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

4η η Ελλάδα στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Καράτε

09 Ιούνιος 2013

Με 11 μετάλλια (3 χρυσά, 3 αργυρά, 5 χάλκινα) και την 4η θέση στον πίνακα των μεταλλίων (σε 11 χώρες), επέστρεψε από την Κύπρο και το 22ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Καράτε 2013 η εθνική ομάδα Εφήβων, Νέων/Νεανίδων και U21...

Οι αγώνες έγιναν στο Λευκόθεο Στάδιο Λευκωσία (25-26 Μαίου 2013) σε διοργάνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας με την Μεσογειακή Ένωση Ομοσπονδιών Καράτε και το σύνολο των αγωνιζόμενων έφτασε τους 185 καρατέκα. Οι έφηβοι ήταν ηλικίας 14-15 ετών, οι νέοι 16-17 ετών και η κατηγορία έως 21 ετών.


«Χρυσός» ο Διονύσης Ξένος του «Οδυσσέα» Πετρούπολης 

Οι 11 χώρες που συμμετείχαν: Αλγερία, Αίγυπτος, Γαλλία, ΠΓΔΜ, Ελλάδα, Μάλτα, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Τυνησία, Τουρκία, Κύπρος.


Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου η Κερκυραία Αναστασία Δελλή (+59κ. Νέων Γυναικών) 

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε έντονους ρυθμούς, με πολύ πάθος, ενώ το επίπεδο θεωρήθηκε υψηλό εφόσον πολλές από αυτές τις χώρες προετοιμάζονται για προσεχή διεθνή πρωταθλήματα που έχουν μέγιστη σημασία για αυτές.


Πρώτη θέση στα kata Νέων Γυναικών η Χριστίνα Καβακοπούλου, με τον απονεμιτή, γεν. γραμματέα της ΕΛΟΚ, Μάνο Δημητριάδη 

Η Κύπρος παρά την δύσκολη περίοδο που διανύουν οι αθλητές της λόγω εξετάσεων στα σχολεία εντούτοις κατάφερε να κατακτήσει την 6η θέση στον τελικό πίνακα μεταλλίων από τις 11 χώρες με 4 αργυρά και 13 χάλκινα μετάλλια. Είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος μετείχε με πλήρη ομάδα (λόγω έδρας) εφόσον ο προϋπολογισμός ήταν χαμηλός και κατάφερε να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα που έφερε ποτέ.


Γιώργος Τζιμίκας
Στο πρωτάθλημα παρευρέθηκε η ηγεσία της Μεσογειακής Ένωσης Ομοσπονδιών Καράτε (MKFU) η οποία δήλωσε άκρως ευχαριστημένη για την διοργάνωση. Ήταν εκεί ο πρόεδρος Bechir Cherif (Τυνησία), ο αντιπρόεδροςEsat Delihasan (Τουρκία), ο β' αντιπρόεδρος Hosam Aggour (Αίγυπτος), ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Κυπριακής ομοσπονδίας Αντρέας Βασιλείου και ο ταμίας Μάνος Δημητριάδης (Ελλάδα).

Ανεμίζει το μετάλλιο ο Ηλίας Μουταφτσής και δίπλα του ο ομοσπονδιακός προπονητής Νέων-Νεανίδων, Στέλιος Σκαρογιάννης, χαμογελαστός 

Τα «ελληνικά» μετάλλια. ΧΡΥΣΑ: Διονύσης Ξένος, Αναστασία Δελλή, Χριστίνα Καβακοπούλου. ΑΡΓΥΡΑ: Ηλίας Μουταφτσής, Λευτέρης Κατσιγιάννης, Νάνσυ Ζήση. ΧΑΛΚΙΝΑ: Γιώργος Τζιμίκας, Νίκος Δρακόπουλος, Βασίλης Γιακουμίδης, Μιχάλης Κατσιμπρής, Βασίλης Αναγνωστόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες