Ρόκι Μαρτσιάνο, ένα παραμύθι με τραγικό τέλος!
10 Μάιος 2013. Αναρτημένο Αθλητικές ιστορίες
Πολλές φορές σε πυγμαχικές συζητήσεις επικρατεί «καυγάς», σχετικά με το αιώνιο ερώτημα για το ποιος είναι τελικά ο καλύτερος πυγμάχος όλων των εποχών. Όντως, ποιος είναι άραγε; Ο Μοχάμεντ Άλι; Ο Χόλιφιελντ, Ο Λούις; Ο Τάισον; Ή μήπως είναι ο Ρόκι Μαρτσιάνο;
Με την περίπτωση του τελευταίου θα ασχοληθεί απόψε το fightsports.gr, σε μία προσπάθεια να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής σ'έναν πυγμάχο που σε εποχές δύσκολες κατάφερε όχι μόνο να γίνει το νούμερο ένα στο μποξ, αλλά να τερματίσει τη γεμάτη δόξες καριέρα του, χωρίς ήττα! Με την απλή γλώσσα των αριθμών, ο «Βράχος του Μπράκτον» σταμάτησε να αγωνίζεται, έχοντας γράψει στο επαγγελματικό του κοντέρ 49 νίκες και καμία ήττα.
Ο Ρόκκο, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1923 και απεβίωσε ανήμερα των 46ων γενεθλίων του στις 31 Αυγούστου 1969 όταν το μικρό αεροπλάνο που οδηγούσε ένας 22χρονος πιλότος με 30 ώρες πτήσεων στο back up του, αντί να προσγειώσει το αεροσκάφος το έστειλε να συγκρουστεί σφοδρά με το έδαφος.
Ο Ιταλός μαχητής πέτυχε σπουδαία πράγματα στην καριέρα του. Κατάφερε σχεδόν... άνετα να παραμείνει πρωταθλητής από το 1952 μέχρι το 1956, ενώ για μία και μοναδική φορά πραγματοποίησε ένα come back το 1959 κι αφού προπονήθηκε μέσα σε τρία χρόνια, μόλις για ένα μήνα, τελικά η ομοσπονδία δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί απέναντι στον παγκόσμιο πρωταθλητή Ίγκεμαρ Γιόχανσον.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΤΙ;
Για τον Ρόκι Μαρτσιάνο, η ζωή δεν... τελείωσε με τη δύση του... λαμπρού ήλιου των επιτυχιών του. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και πολύ σύντομα πέρασε στο χώρο της τηλεόρασης όπου έπαιξε σε ταινίες, σόου και φυσικά του δόθηκε η ευκαιρία να σχολιάζει μεγάλους πυγμαχικούς αγώνες.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σας μεταφέρουμε ότι το καμάρι της Μασαχουσέτης δεν λεγόταν Μαρτσιάνο! Το πραγματικό του επίθετό ήταν Μαρτσιγκιάνο, όμως ένας εκφωνητής από την Πενσιλβανία που δεν μπορούσε να προφέρει σωστά το ιταλογενές όνομα του Ρόκκο, τον... βάφτισε Μαρτσιάνο, ένα όνομα που τελικά γράφτηκε με «χρυσά» γράμματα στο Hall of Fame του παγκόσμιου μπόξινγκ.
www,athisis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου