'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ανοικτή επιστολή του απερχόμενου Προέδρου της FILA Raphaël Martinetti


Ανοικτή επιστολή του απερχόμενου Προέδρου της FILA Raphaël Martinetti

Γράφτηκε από τον  Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Ανοικτή επιστολή του απερχόμενου Προέδρου της FILA Raphaël Martinetti
Ανοικτή επιστολή προς όλες τις εθνικές ομοσπονδίες και τα μέλη του Προεδρείου της FILA απέστειλε μετά την παραίτησή του ο απερχόμενος Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Raphaël Martinetti. Στην επιστολή αυτή εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του καθώς και τις ενέργειες στις οποίες είχε προβεί για την παραμονή της πάλης στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα.
Ακολουθεί η μετάφραση της επιστολής:
Ανοικτή επιστολή προς όλες τις εθνικές ομοσπονδίες και τα μέλη του Προεδρείου της FILA
Αγαπητοί φίλοι της Πάλης,
Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν γεμάτες με έντονα συναισθήματα και σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν το μέλλον της πάλης και της FILA ως θεσμικό όργανο του αθλήματος. Η πρόωρη αποχώρησή μου από την Προεδρία της FILA με προτρέπει να συντάξω αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσω για τις ενέργειες στις οποίες προέβησα αμέσως μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου με σκοπό την προώθηση διαρθρωτικών βελτιώσεων στη FILA για το νέο Ολυμπιακό κύκλο.
Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να αντικρούσω τις ψευδείς δηλώσεις του κ. Mikhail Mamiashvili στον Τύπο (Βλ. επισυναπτόμενο άρθρο) με τις οποίες ισχυρίζεται ότι το Γραφείο της FILA «απέρριψε τον Raphaël Martinetti». Επιτρέψτε μου να επιβεβαιώνω ότι, μετά από τέσσερις ώρες αδιάκοπης προσωπικής επιθέσεις που δέχθηκα από ομάδα μελών του Προεδρείου, η οποία αξίωνε να μην μου επιτραπεί να παρουσιάσω το σχέδιο δράσης που είχα αρχίσει να εφαρμόζω από το τέλος του 2012 και σε απάντηση της πιο πρόσφατης ανακοίνωσης της ΔΟΕ, πρότεινα τη διενέργεια απόδοσης ψήφου εμπιστοσύνης το ακόλουθο πρωϊνό. Ομολογώ ότι με την ενέργειά μου αυτή υπέπεσα στο σφάλμα, όπως μου επισημάνθηκε αργότερα από ορισμένα μέλη του Προεδρείου, να δώσω επιπλέον χρόνο στην αντιπολίτευση να οργανωθεί. Η ετυμηγορία ήταν 10 ψήφοι υπέρ και 11 ψήφοι κατά της παραμονής μου στην κεφαλή της FILA. Είχα τελείως αποσυντονιστεί βλέποντας πολλούς από τους μακροχρόνιους φίλους μου να έχουν χάσει ξαφνικά την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και αποφάσισα να μην χρησιμοποιήσω τη ψήφο μου. Ανακοίνωσα την παραίτησή μου με άμεση εφαρμογή και συναίνεσα στην εκλογή μεταβατικού προέδρου.
Θα ήθελα τα μέλη των Εθνικών Ομοσπονδιών να κατανοήσουν ότι η απόφασή μου αυτή έγινε σε αντίδραση της στάσης δυσπιστίας ορισμένων μελών του Προεδρείου στις αναπτυξιακές πολιτικές μου, και όχι ως αντίδραση στην πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ. Πράγματι, αρνούμαι ξεκάθαρα να συνεχίσω να εργάζομαι με συναδέλφους οι οποίοι είναι ανίκανοι να αφήσουν κατά μέρους τις προσωπικές τους φιλοδοξίες σε περιόδους όπου η FILA θα πρέπει να δείξει τόσο στη ΔΟΕ όσο και στην κοινή γνώμη, τη δύναμη και την ενότητα της. Ταξίδεψα στο Πουκέτ με υψηλό ηθικό, με την πρόθεση να χρησιμοποιήσω αυτή τη δοκιμασία ως μια ευκαιρία για να αναδείξω την ικανότητα των παλαιστών να βοηθούν ο ένας τον άλλον, και με την επιθυμία συσπείρωσης δυνάμεων εν όψει της λήψης θετικών δράσεων, αλλά εμποδίστηκα από μια ομάδα συναδέλφων που είδαν αυτή τη δοκιμασία ως ευκαιρία να καταλάβουν την εξουσία.
Επιβεβαιώνω ως εκ τούτου την παραίτησή μου από την προεδρία της FILA, δεδομένου ότι το τρέχον Προεδρείο είναι σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αξιών και των αρχών που καθοδηγούν πάντα τις πράξεις μου, αλλά παρακαλώ όπως πιστέψετε την αμέριστη υποστήριξή μου στο άθλημα της πάλης, άθλημα στο οποίο έχω αφιερώσει τη ζωή μου από την ηλικία των 17 ετών.
Όπως ίσως θυμάστε, μια σειρά από μεταρρυθμίσεις έκτακτης ανάγκης έπρεπε να εφαρμοστούν αρχικά, προκειμένου να βγει η FILA από την κατάσταση χειμερίας νάρκης στην οποία βρισκόταν όταν ανέλαβα την Προεδρία. Το 2002, η FILA δεν διέθετε ιστοσελίδα, λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λογισμικό διοργάνωσης αγώνων, δεν είχε τηλεοπτικά συμβόλαια, χορηγούς και τη ΔΟΕ να απειλεί ότι θα αφαιρέσει την ελληνορωμαϊκή πάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας δύο μόνο εβδομάδες μετά εκλογή μου. Εκείνη την εποχή, ΔΟΕ, ASOIF και GAISF (μετονομάστηκε σε SportAccord) δεν είχαν ακόμη αναπτύξει εργαλεία για να κάνουν ευκολότερη τη διοικητική εργασία των Διεθνών Ομοσπονδιών.
Η FILA ως εκ τούτου πέρασε από μια περίοδο «δοκιμής και λάθους» και συνεργάστηκε με διάφορους συμβούλους και εταιρείες με περιορισμένα ως επί το πλείστον αποτελέσματα.
Το τέλος του 2012 σήμανε την έναρξη της τρίτης Ολυμπιάδας μου ως Πρόεδρος της FILA και αποφάσισα να την ονοματίσω ως ενοποίηση των δυνάμεων μας και βελτίωση των αδυναμιών μας.
Μετά του Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ήρθα σε επικοινωνία με αρκετές συμβουλευτικές εταιρίες και υπηρεσίες επικοινωνίας καταλήγοντας τελικά στην TSE Consulting, ένα από τα εγκυρότερα γραφεία στη Λοζάνη. Η TSE Consulting διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα του Ολυμπιακού κινήματος με προσφερόμενες υπηρεσίες σε Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (Κατάρ, Βραζιλία, την Κορέα, τη Σαουδική Αραβία, Ελβετία), επιτροπές υποψηφιοτήτων (Πολωνία-Ουκρανία για το Euro 2012) και πολλές αθλητικές ομοσπονδίες(ASOIF, FISU, Ολυμπιακή Αλληλεγγύη, Ενώσεις Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, ποδόσφαιρο, στίβο, κολύμβηση, μπάσκετ, αγώνες μοτοσικλέτας, τοξοβολία, χόκεϊ, κωπηλασία). Συμφωνήσαμε με τους όρους της συνεργασίας στο τέλος Δεκεμβρίου του 2012.
Η συμφωνία υπεγράφη στις 22 Ιανουαρίου 2013 και αφορούσε την χρονική περίοδο από την 1η Φεβρουαρίου 2013 έως και την 13 Ιανουαρίου 2014. Η TSE θα βοηθήσει την FILA με την ανάπτυξη ενός νέου στρατηγικού σχεδίου που βασίζεται σε μια εις βάθος ανάλυση του management της FILA και στη συνέχεια θα προτείνει στο Προεδρείο της FILA τα αναγκαία μέτρα εν όψει της εφαρμογής του σχεδίου και τη βελτίωση της θέσης της πάλης στον αθλητισμό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Την ημέρα της ανακοίνωσης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, ζήτησα άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ, έτσι ώστε να εξηγήσει τους λόγους για την απροσδόκητη αυτή απόφαση, αφού η FILA ποτέ δεν είχε λάβει κανένα μήνυμα από την ΔΟΕ, έστω και ανεπίσημα, ενημερώνοντάς μας ότι η πάλη κινδύνευε να αφαιρεθεί από το Ολυμπιακό πρόγραμμα. Αντιθέτως, πολλά μέλη της ΔΟΕ μου τηλεφώνησαν μετά την ανακοίνωση για να εκφράσουν τη βαθιά έκπληξή τους.
Η συνάντηση με τον κ. Ρογκ είχε οριστεί για της 07 Μαρτίου και ελπίζω ότι ο κ. Λάλοβιτς θα είναι σε θέση να λάβει διευκρινίσεις σχετικά με τα σημεία που πρέπει να βελτιώσουμε ως FILA ενόψει της παρουσίασης των θέσεών μας στην Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ τον προσεχή Μάϊο.
Με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, και σε συμφωνία με το Προεδρείο, ανέλαβα τη δέσμευση να αναβαθμίσω τους κανονισμούς της πάλης έτσι ώστε να είναι συμβατές με τις απαιτήσεις της ΔΟΕ. Όρισα τον κ. Stan Dziedzic ως επικεφαλής της ομάδας εργασίας αποτελούμενης από μέλη του τεχνικού τμήματος και άλλων εμπειρογνωμόνων του αθλήματός μας. Η ομάδα εργασίας διεξήγαγε μια online έρευνα για τη συλλογή απόψεων τόσο των Εθνικών Ομοσπονδιών όσο και αθλητών. Η πρωτοβουλία δεν σημείωσε επιτυχία, δεδομένου ότι υποβλήθησαν μόνο 3 προτάσεις για την ελευθέρα και 5 για την ελληνορωμαϊκή πάλη. Η ομάδα εργασίας συναντήθηκε στη συνέχεια για 3 ημέρες στη Βουδαπέστη, αλλά δεν ήταν σε θέση να κάνει καμία συγκεκριμένη πρόταση. Πρόσθεσα το θέμα στην ημερήσια διάταξη της Συνεδρίασης του Προεδρείου με σκοπό την έγκριση των προτάσεων που θα δοκιμάζονταν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Τιφλίδα στις 19 με 24 Μαρτίου 2013. Ενώ ορισμένα μέλη ασχολούνταν περισσότερο με την προσωπική τους ατζέντα από την υπεράσπιση της πάλης στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, το Προεδρείο δεν αποφανθεί επί τυχόν τροποποίησεων, ως εκ τούτου μεταθέτοντας περαιτέρω το στάδιο δοκιμών σε απροσδιόριστη ημερομηνία χειροτερεύοντας έτσι τη θέση της FILA στη ΔΟΕ.
Από το Σεπτέμβριο του 2012, έδωσα εντολή στην εταιρία λογισμικών GVI Software (την εταιρεία που διαχειρίζεται για μας τα Γραφικά τηλεόρασης και επιβλέπει το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας όλων των συνεδριάσεων της ΔΟΕ) για την ανάπτυξη της νέας έκδοσης του λογισμικού Ηρακλής. Όπως γνωρίζετε, η παλιά έκδοση είχε επικριθεί έντονα, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να αναπτύξουν το δικό τους λογισμικό από το να χρησιμοποιήσουν αυτό της FILA. Η νέα έκδοση δοκιμάστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Τεχεράνη και θα είναι έτοιμο για διανομή στην Εθνική Ομοσπονδίες τον Μάρτιο. Επιτρέπει απλούστερη και πιο σταθερή διαχείριση όλων των φάσεων των αγώνων, είναι συμβατό με το σύστημα βίντεο αναπαραγωγής Dartfish Video Replay (επιτρέποντας έτσι την αυτόματη εμφάνιση όλων των σημείων στα βίντεο) και χρησιμοποιεί το πρότυπο ODF το οποίο αναπτύχθηκε από την ΔΟΕ επιτρέποντας αποτελέσματα όλων των αθλημάτων να αποκρυπτογραφούνται από όλους τους ειδησειογραφικούς οργανισμούς του κόσμου.
Κατά την ίδια περίοδο, ήρθα σε επαφή με αρκετές εταιρείες που ειδικεύονται σε αθλητικές βάσεις δεδομένων προκειμένου να λάβουμε ενεργά μέρος στο "πρόγραμμα ISIS" που αναπτύχθηκε από ASOIF ενόψει της ενοποίησης των βάσεων δεδομένων όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων. Έχω επιλέξει την εταιρεία Nο Software η οποία έχει ήδη συνεργαστεί με πολλές Διεθνείς Ομοσπονδίες και η οποία προσφέρει ένα πολύ ισχυρό λογισμικό που επιτρέπει απλουστευμένη online αγοράς άδειας χρήσης, online εγγραφής στα πρωταθλήματα (μειώνοντας τις διοικητικών εργασιών για τις Ομοσπονδίες και την γραμματεία της FILA), δυναμικής ενημέρωσης των αποτελεσμάτων και των βιογραφιών των αθλητών, σύνδεσης με τα βίντεο των αθλητών, προσωπικούς χώρους όπου οι αθλητές μπορούν να αποθηκεύσουν τα αγαπημένα τους βίντεο, δημιουργία καταλόγων παγκόσμιας κατάταξης, κλπ. Το λογισμικό μπορεί επίσης να τεθεί στη διάθεση των Εθνικών Ομοσπονδιών για την παροχή βοήθειας στη διαχείριση των αθλητικών δελτίων, τις βιογραφίες των αθλητών ή στοιχείων για την εθνική κατάταξη. Είναι συμβατά με το νέο λογισμικό αγώνων, επιτρέποντας στις Εθνικές Ομοσπονδίες μόνο την άπαξ εισαγωγή των δεδομένων των αθλητών τους.
Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας μας εργάζεται για τη νέα ιστοσελίδα της FILA από τον Ιανουάριο του 2013. Θα έχει μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, πιο φιλική προς το χρήστη, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στις ειδήσεις, επιτρέποντας την καλύτερη απεικόνιση των αποτελεσμάτων και των βιογραφιών, και παρέχοντας την καλύτερη αλληλεπίδραση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter). Όταν κοινοποιήθηκε η ανακοίνωση της ΔΟΕ, έδωσα εντολή για την εντός ενός μηνός ολοκλήρωσης της ιστοσελίδας, ώστε να είναι σε θέση να συνδέει όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται με θέμα την πάλη σε παγκόσμιο επίπεδο και να διαφημίζουν όλες τις δράσεις που έχουν αναληφθεί από τις Εθνικές Ομοσπονδίες. Ένας συντονιστής των μέσων ενημέρωσης υποτίθεται ότι θα τροφοδοτήσει τη νέα ιστοσελίδα με τα σχετικά περιεχόμενα και ελπίζω η ότι η μεταβατική ομάδα θα το υλοποιήσει.
Στις 12 και 13 Φεβρουαρίου, μάζεψα μια μονάδα κρίσης υπεύθυνη για την κατάρτιση των βασικών σημείων της εκστρατείας την οποία θα πρέπει να ξεκινήσει η FILA εν όψει των παρουσιάσεων της Αγίας Πετρούπολης και του Μπουένος Άιρες. Δεδομένου ότι δεν μου δόθηκε ούτε ένα λεπτό από το Προεδρείο για να μιλήσω, θα ήθελα να παρουσιάσει μερικές από τις ιδέες που προέκυψαν:
  • Να επαναπροσδιορίσει την αρχική εντολή προς την TSE Consulting, έτσι ώστε ο οργανισμός να βοηθήσει την FILA να ξεπεράσει την κρίση πέραν των συμφωνηθέντων διαχείρισης και στρατηγικών συμβουλών.
  • Να οργανώσει άμεσα συνέντευξη τύπου στην έδρα της FILA μετά την Συνεδρίαση του Προεδρείου για να ξεκινήσει η επίσημα εκστρατεία «Σώστε την Ολυμπιακή Πάλη».
  • Την λήψη πληροφοριών σχετικά με τα κριτήρια που οδήγησαν στην εισήγηση της Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ προς τον κ. Ρογκ.
  • Την σύνθεση των δυνατών και αδύναμων σημείων που αποδίδονται από τους δημοσιογράφους και το ευρύ κοινό στο άθλημα της πάλης και την FILA, ώστε να αποκτήσουν μια διαφορετική οπτική γωνία της ανάλυσης.
  • Να παράσχει θετικές κατευθυντήριες γραμμές επικοινωνίας με τις Εθνικές Ομοσπονδίες και Τα μέλη του Προεδρείου με συστάσεις, όπως να μην γίνει καμία αρνητική ή απαξιωτική δήλωση προς την ΔΟΕ, τα αθλήματα που διατηρούνται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, και των υπολοίπων 7 υποψηφίων. Πράξεις ασέβειας προς τις Ολυμπιακές αξίες και τα σύμβολα καθώς και επιστροφή Ολυμπιακών μεταλλίων δεν θα πρέπει να λάβουν χώρα. Εάν η FILA θα πρέπει να αποδείξει ότι η πάλη εξακολουθεί να αξίζει τη θέση της στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, δημόσιες δηλώσεις και δράσεις δεν πρέπει να στερούνται της ευγενούς άμιλλας.
  • Να αποστείλει μια λίστα με βάσιμα επιχειρήματα στις Εθνικές Ομοσπονδίες ώστε να μπορέσουν να παρέμβουν θετικά στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και τα μέλη της ΔΟΕ της χώρας τους.
  • Να έρθουν σε επαφή με έναν ή περισσότερους λομπίστες του ολυμπιακού κινήματος.
  • Την προσεγγίση των μέσων ενημέρωσης για την οικοδόμηση καλύτερων σχέσεων με τα έντυπα και τηλεοπτικά μέσα, έτσι ώστε να μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά στο μέλλον.
  • Την οργανώσει δράσεων σε όλες τις διοργανώσεις της χρονιάς. Για παράδειγμα, πρότεινα μια «καθιστική διαμαρτυρία» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα ξαπλώσουν στο ταπί σε ένδειξη διαμαρτυρίας ή μια συμβολική δράση μεταξύ χωρών που βρίσκονται σε αντιπαράθεση, όπως το Ιράν και οι ΗΠΑ.
  • Την όσο το δυνατόν συντομότερη δημοσιοποίησης της νέας ιστοσελίδας της FILA, έτσι ώστε όλα τα άρθρα που έχουν δημοσιευθεί από τις 12 Φεβρουαρίου και μετά να μπορούν να συνδεθούν με το site έτσι ώστε οι δημοσιογράφοι να μπορούν να έχουν ένα κεντρικό σημείο πληροφόρησης.
  • Την ενεργοποίηση των social media για να υπογραμμιστεί η σημασία της παγκόσμιας οικογένειας της πάλης.
  • Να ξεκινήσει μια επίσημη online διαβούλευση η οποία θα ενισχύσει όλες τις μετρήσεις και έρευνες που έχουν ξεκινήσει από τρίτους.
  • Να οριστεί ένα γραφικό σήμα για την παραγωγή συλλογής αναμνηστικών (μπλουζάκια, κονκάρδες, κλπ.) που θα εγκριθεί από την FILA και θα στέλνει ένα θετικό μήνυμα, χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας της ΔΟΕ.
  • Την λήψη υποστήριξης από διάσημους πρώην παλαιστές (για παράδειγμα ο πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης των ΗΠΑ Donald Rumsfeld, ο συγγραφέας John Irving, ο ηθοποιός Randy Couture ο οποίος συμπρωταγωνιστεί με τον Sylvester Stallone στο The Expandables).
  • Την λήψη υποστήριξης από διάσημους αθλητές από άλλα τα αθλήματα που επιθυμούν να παραμείνει η πάλη, ως μέρος του Ολυμπιακού προγράμματος.
  • Την επίκληση υποστήριξης από τις κυβερνήσεις που πλήττονται ιδιαίτερα από την απόφαση, όπως η Ελλάδα, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, τη Βραζιλία, ως διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, την Ιαπωνία, την Τουρκία και την Ισπανία, υποψήφιες χώρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
  • Την δημιουργία βίντεο κλιπ σε ορισμένες χώρες-στόχους για να αναδειχθεί η παγκοσμιότητα του αθλήματός μας και να δώθει έτσι βήμα στους νέους αθλητές που γνωρίζουν την έννοια του «Ολυμπιακού ονείρου» καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.
  • Την σύνταξη προτάσεων τροποποίησης των κανονισμών που πρέπει να δοκιμαστούν σε αγώνες και οι προώθησή τους στην ΔΟΕ.
  • Να δοθεί εντολή σε πανεπιστήμια να διεξάγουν μια ουδέτερη και επιστημονική ερευνά σχετικά με τους κανονισμούς της πάλης με σκοπό να καταστεί το άθλημά μας πιο κατανοητό από την τηλεόραση και τους θεατές.
  • Την οργάνωση ενός μεγάλου διεθνούς τουρνουά σε έναν διάσημο χώρο ένα μήνα πριν από τη Συνεδρίαση της ΔΟΕ για να τονιστούν όλες οι αλλαγές μετά την 12η Φεβρουαρίου. Καθώς και την διοργάνωση δείπνου κατά την διάρκεια του τουρνουά όπου διάφορες διασημότητες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν δημοσίως την υποστήριξή τους στην πάλη.
Αυτές είναι οι πρώτες ιδέες που διατυπώθηκαν. Ταπεινά τις προσφέρω στη νεοσυσταθείσα ομάδα με την ελπίδα ότι κάποιες από αυτές θα είναι χρήσιμες στο έργο που έχει αναλάβει πλέον ο κ. Lalovic. Σε σχέση με το άρθρο που αναφέρεται στην αρχή της επιστολής μου, ο κ. Mamiashvili ανακοινώνει ότι σύμφωνα με «τις πηγές του στη ΔΟΕ, το ζήτημα της πάλης έχει κατά 99% επιλυθεί». Λαμβάνοντας υπόψη τις περιστάσεις, δεν νομίζω ότι είναι σοφό να διεκδικήσει τη νίκη στο σημείο αυτό. Πιστεύω ότι η ΔΟΕ θα αναμένει θετικές αλλαγές στην εσωτερική πολιτική της FILA και όχι απλά σε επιθετικές εκστρατείες lobbying στις οποίες ορισμένα μέλη του Προεδρείου ειδικεύονται.
Σε ότι έχει να κάνει με εμένα, μπορείτε να βασίζεστε στην αμέριστη συμπαράστασή μου στο άθλημα που έχει χτίσει τους χαρακτήρα μας ως άνδρες και γυναίκες.
Με εκτίμηση,
Ο απερχόμενος Πρόεδρος
Raphaël Martinetti
Κουκλίδης Χαράλαμπος

Διαχειριστής του www.palema.gr, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής πάλης στονΠαλαιστικό Σύλλογο Πλατέος.
Ιστότοπος: www.palema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες