'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012


Εγινε η αρχή με τον Ηλιάδη

Ο 26χρονος τζουντόκα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, δίνοντας στην Ελλάδα την πρώτη μεγάλη διάκριση

Οι μεγάλες προσδοκίες των Ελλήνων για τη χθεσινή ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου επαληθεύτηκαν εν μέρει. Ο «χρυσός» τζουντόκα, ο Ηλίας Ηλιάδης, πρόσθεσε στην Ολυμπιακή συλλογή του δεύτερο μετάλλιο. Μετά το χρυσό του 2004, χθες πήρε το χάλκινο της κατηγορίας των 90κ. Λέμε εν μέρει, διότι ήταν ικανός να πάρει και το χρυσό, ενώ στη σπάθη, η Βάσω Βουγιούκα μπήκε μεν στην οκτάδα, αλλά σταμάτησε εκεί.
Σαστισμένος δήλωσε μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου ο Ηλίας Ηλιάδης, που έπειτα από τη νίκη του στον τελευταίο αγώνα του, η οποία τον οδήγησε στο ολυμπιακό βάθρο, έδειξε στο κοινό το εθνόσημο στο τζουντόκι του.
«Ναι, έδειξα το εθνόσημο, γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές που περνά η Ελλάδα. Δικαιώθηκα για τη σκληρή προετοιμασία και όλες αυτές τις δύσκολες προπονήσεις που κάνω. Αυτή είναι η στιγμή που χρειάζεται τα μετάλλια η Ελλάδα. Αφιερώνω το μετάλλιο πρώτα στον Θεό και μετά σε όλους τους Ελληνες. Φυσικά, και στον γιο μου, τον Ηρακλή, που με περιμένει στη Χαλκιδική», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης. Τόνισε δε, ότι η κατάκτηση του χάλκινου μετάλλιου είναι εξίσου δύσκολη υπόθεση με του χρυσού, διότι φθάνεις να το διεκδικείς σε παιχνίδια, στα οποία ξέρεις πως, αν χάσεις ένα, δεν παίρνεις μετάλλιο.
Ο προπονητής και θετός του πατέρας, Νίκος Ηλιάδης, τον χαρακτήρισε «φαινόμενο του αθλήματος» ενώ ο Ολυμπιονίκης του ταέ κβον ντό, 


Αλέξανδρος Νικολαΐδης, έγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Το χάλκινο φαίνεται λίγο για εσένα αγόρι μου, αλλά ο χαρακτήρας που δείχνεις είναι το υλικό που είναι φτιαγμένοι οι πρωταθλητές».
Ο Ηλιάδης άρχισε με εύκολες νίκες επί του Σλοβάκου, Μίλαν Ραντλ και του Λιθουανού, Κάρολις Μπάουζα. Μετά, όμως έχασε από τον Ρώσο, Κιρίλ Ντενίσοφ και έτσι έπαιξε στα ρεπασάζ για το χάλκινο μετάλλιο. Αρχικά «γκρέμισε» με ιπόν (το αντίστοιχο της πτώσης στην πάλη ή του νοκ άουτ στην πυγμαχία) στο 39ο δευτερόλεπτο, τον Αυστραλό, Μαρκ Αντονι. Στη συνέχεια, νίκησε στον μικρό τελικό τον Βραζιλιάνο, Τιάγκο Καμίλο, στον οποίο δόθηκαν δύο ποινές.

Η Βάσω Βουγιούκα μπορεί να μην πήρε μετάλλιο, αλλά η κατάταξή της στην 5η θέση αποτελεί μεγάλη επιτυχία και για την ίδια και για την ελληνική ξιφασκία. Πάντως, και η αθλήτρια και οι άνθρωποι του αθλήματος ήταν πολύ στεναχωρημένοι, διότι θεωρούν πως χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για κατάκτηση μεταλλίου, ακόμη και του χρυσού. Η Βάσω νίκησε 15-8 τη Βρετανίδα, Μποντ - Ουίλιαμς, 15-7 την Πολωνέζα, Σόχα και ηττήθη 12-15 από την Νοτιοκορεάτισσα, Κιμ Τζιγεόν, παρότι προηγήθηκε 8-3 και 11-8. Ηταν άτυχη, διότι στον αγώνα με την Σόχα, τραυματίσθηκε από αδέξια κίνηση της Πολωνέζας, που την κτύπησε με την σπάθη στην μάσκα και της έσπασε θήκη σε δόντι.

Στο... φωτο φίνις έχασε ο Βύρων Κοκκαλάνης την 1η θέση στην 4η ιστιοδρομία των RSΧ. Παραμένει, πάντως, ψηλά (5ος) και διεκδικεί μετάλλιο. Η κατάταξη όλων των Ελλήνων ιστιοπλόων είναι: RSΧ (4 κούρσες): 5ος Κοκκαλάνης, γυναίκες: 16η Αγγελική Σκαρλάτου. 49άρια (6): 20οί Διονύσης Δήμου - Μιχάλης Πατενιώτης. Λέιζερ (6): 27ος Βαγγέλης Χειμώνας. Λέιζερ ράντιαλ (6): 34η Αννα Αγραφιώτη. Σταρ (6): Αιμίλιος Παπαθανασίου - Αντώνης Τσότρας 10οι. Φινν (6): Γιάννης Μιτάκης 13ος.
Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του νεαρού (18 ετών) κολυμβητή, Ανδρέα Βαζαίου στα 200μ. μεικτής, παρότι έμεινε εκτός ημιτελικών. Με 2.01.23 κατέρριψε το ατομικό του ρεκόρ και κατετάγη 26ος στους 36. Αντίθετα, η Νέρι Νιανγκουάρα κολύμπησε άσχημα στα 100μ. ελευθέρως και με 56.63 πήρε την 32η θέση στις 48.

Οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του μπιτς βόλεϊ διότι έχασαν από τις Κινέζες Τσανγκ Σι - Σούε Τσενγκ με 0-2 (17-21, 16-21), ενώ οι Ρωσίδες Βάσινα / Βοζάκοβα νίκησαν της Ελβετές Κουν / Τσούμκερ, με 2-1. Οι Ελληνίδες ισοβάθμισαν στην τρίτη θέση με τις αθλήτριες της Ελβετίας, αλλά κατετάγησαν 4ες, επειδή είχαν ηττηθεί στο μεταξύ τους αγώνα. Οι Ρωσίδες, τις οποίες είχαν νικήσει οι Ελληνίδες, κατέλαβαν την πρώτη θέση του ομίλου, διότι υπερτερούσαν στη δική τους ισοβαθμία με τις Κινέζες...
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες