'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Δεν θα έχουν δικαιολογία Του Ν. Α. Κωνσταντοπουλου Μπορεί να μην είναι πολλοί, είναι όμως πολύ προβεβλημένοι και επιτυχημένοι οι άνθρωποι του αθλητισμού, που εξελέγησαν στη νέα Βουλή.


AΘΛHTIΣMOΣHμερομηνία δημοσίευσης23-06-12
ΒΟΛΕΣ

Δεν θα έχουν δικαιολογία
Του Ν. Α. Κωνσταντοπουλου


Μπορεί να μην είναι πολλοί, είναι όμως πολύ προβεβλημένοι και επιτυχημένοι οι άνθρωποι του αθλητισμού, που εξελέγησαν στη νέα Βουλή.
Αν σκεφθεί κάποιος ότι στο Κοινοβούλιο «υπάρχουν» τρία χρυσά κι ένα χάλκινο Ολυμπιακά μετάλλια, αλλά και παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια, ρεκόρ κόσμου, πάμπολλες διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχές και πάρα πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδος -επιπλέον δε και άνθρωποι, που μπορεί να μην πέτυχαν όσα οι πρωταθλητές, αλλά έχουν ασχοληθεί ενεργά με τον αθλητισμό- δεν θα υπάρχει δικαιολογία αν η νέα κυβέρνηση δεν ασχοληθεί ουσιαστικά με αυτό τον σημαντικό τομέα της ζωής και της κοινωνίας.
Η προηγούμενη κυβέρνηση, αν κρίνουμε από τη σύνθεση της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού, δεν τον αντιμετώπισε όσο σοβαρά χρειαζόταν. Υπήρχε πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων, ενώ ήταν φανερό πως οι άνθρωποι που την απάρτιζαν δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο, πλην ενός, στον οποίον όμως δεν έδωσαν ουσιαστικές ευθύνες.
Δεν λέμε ότι δεν κατεβλήθη προσπάθεια. Κατεβλήθη. Αλλά δεν επαρκούσε. Επιπλέον, ήταν επικεντρωμένη κυρίως σε μία υπόθεση ενός αθλήματος, με συνέπεια πολλά άλλα σημαντικά προβλήματα να μην επιλυθούν.
Αν δούμε πού βρισκόταν ο ελληνικός αθλητισμός το 2009, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και πού τώρα, θα διαπιστώσουμε ότι έγιναν βήματα προς τα πίσω. Και δεν αναφερόμαστε στα μετάλλια και στις διακρίσεις. Τέτοιες υπάρχουν πολλές. Αλλά, όπως έχουμε εξηγήσει και αναλύσει επανειλημμένως, άλλο ο πρωταθλητισμός και άλλο ο αθλητισμός. Πρωταθλητισμό εξακολουθούμε να έχουμε σε πολλά αθλήματα. Ο αθλητισμός, όμως, φθίνει.
Θα επαναλάβουμε ό,τι έχουμε γράψει πολλάκις στο παρελθόν. Αν επιθυμούμε να έχουμε υγιή λαό (και με όσα δημοσιονομικά οφέλη προκύπτουν από αυτό), οφείλουμε να διαθέτουμε αθλητισμό. Δυστυχώς, τα μηνύματα που έρχονται από σχεδόν όλες τις ομοσπονδίες, είναι απαισιόδοξα και δυσάρεστα. Τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό, μειώνονται. Κάθε χρόνο τα νέα δελτία που εκδίδονται είναι λιγότερα από του προηγούμενου. Και πολλοί νεαροί αθλητές απομακρύνονται από τα στάδια, τα γήπεδα, τα κολυμβητήρια και τα γυμναστήρια.
Να ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι του αθλητισμού που βρίσκονται στη Βουλή, θα τον βοηθήσουν; Θα το ελπίζουμε, μολονότι στο πρόσφατο παρελθόν ο αθλητισμός υπέφερε από ανθρώπους που τον διακόνησαν με μεγάλη επιτυχία πριν να μπουν στο Κοινοβούλιο. Εχοντας αναγνωρίσει -προς τιμήν τους- προφορικά τα λάθη τους, περιμένουμε να το κάνουν και εμπράκτως, τώρα που το κόμμα τους επανήλθε στην εξουσία.
http://news.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες