'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

*ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ AΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ.

AΡΣΗ ΒΑΡΩΝ - "Kαμπάνα" για το ντόπινγκ


Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Βαρύς αναμένεται ο πέλεκυς από εδώ και στο εξής για τους αθλητές της άρσης βαρών που..υποπέσουν στο παράπτωμα του ντόπινγκ.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (IWF), η ποινή για την πρώτη παράβαση κανονισμού ντόπινγκ μετατρέπεται από δύο σε τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ομόφωνα ο ισόβιος αποκλεισμός από την Ολυμπιακή ομάδα για τον αθλητή που βρεθεί θετικός στις απαγορευμένες ουσίες ή γενικότερα έχει παραβιάσει το ντόπινγκ.


Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΟΑΒ:

Με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ., η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών εναρμόνισε τον κανονισμό της περί ντόπινγκ με τις διατάξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), καθώς επίσης και με τις διατάξεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (IWF), καθορίζοντας, μεταξύ άλλων, αυστηρότερες ποινές.

Με βάση τις νέες διατάξεις, η ποινή για την πρώτη παράβαση κανονισμού ντόπινγκ, μετατρέπεται από δύο σε τέσσερα χρόνια.

Επίσης, η Γ.Σ. της Ε.Ο.Α.Β αποφάσισε ομόφωνα τον ισόβιο αποκλεισμό από την Ολυμπιακή Ομάδα Άρσης Βαρών, κάθε αθλητή ο οποίος θα βρεθεί θετικός στην χρήση αναβολικών ουσιών ή θα υποπέσει σε άλλη σοβαρή παράβαση ντόπινγκ.

Η Ε.Ο.Α.Β θεωρεί ουσιώδη παράλειψη από την πλευρά της Πολιτείας, την μη πραγματοποίηση ελέγχου ντόπινγκ στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Καλαμάτα.

Η τακτική Γ.Σ της Ε.Ο.Α.Β διεξήχθη χθες 15/3/2010, σε άριστο κλίμα και όλα τα θέματα που αφορούσαν :

1. Διοικητικό Απολογισμό (έκθεση πεπραγμένων) του Δ.Σ. για το χρονικό διάστημα 1/1 – 31/12/2009.

2. Οικονομικό Απολογισμό της χρονικής περιόδου 1/1-31/12/2009, συνολική αποτίμηση των αποτελεσμάτων του έτους 2009 και έγκριση Ισολογισμού έτους 2009.

3. Τροποποίηση του Κανονισμού Ντόπινγκ.

εγκρίθηκαν ομόφωνα.

ΠΗΓΗ/Sportnet.16/3/2010

Αναγνώστες