Στέλιος Μυγιάκης: «ρωσικό κοινό γνωρίζει πώς να σέβονται όχι μόνο τους αθλητές»
07/15/2015
Paul Onoyko , Αθήνα - Ρέθυμνο
63-year-old Στέλιος Μυγιάκης - ένας άνθρωπος γνωστός στην Ελλάδα. Ολυμπιονίκης μόνο στη χώρα τόσο δημοφιλές εδώ ελληνορωμαϊκή πάλη. «Χρυσός» του, η οποία περιήλθε στο χαλί της Μόσχας το 1980.
Πολλαπλές πρωταθλητής της χώρας, ο πρωταθλητής Ευρώπης 1987-1990, το πρώτο εθνικό προπονητή, Μυγιάκης σε αντίθεση πάντα την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, αρνήθηκε να κινηθεί προς τους επαγγελματίες και εργάστηκαν όλα τα τραπεζικά ζωή του εργαζομένου.
Πολιτισμός: Η Μόσχα Ολυμπιακούς Αγώνες θυμόμαστε; Μυγιάκης: Πολύ καλά θυμάμαι εκείνες τις ημέρες. Ήταν ανθρώπινη, δίκαιη, στερείται εγωιστικό στοιχείο του ανταγωνισμού. Νομίζω ότι οι Ρώσοι μπορεί να είναι υπερήφανη, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια έχουν καταφέρει να κρατήσει ένα από τα καλύτερα Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών.
Πολιτισμός: πήγαμε στη Μόσχα, δεδομένης της μποϊκοτάζ της Σοβιετικής Ένωσης σε ό, τι διάθεση; Μυγιάκης: Δεν νομίζω ότι αυτό θα επηρέαζε με κάποιον τρόπο τον αθλητισμό μας, όπως ο τόνος, ζήτησε τη Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη, όπου η ελληνορωμαϊκή πάλη ήταν είναι πολύ δημοφιλής. Ο ανταγωνισμός ήταν η υψηλότερη, ότι διπλασιάζεται μόνο τον ενθουσιασμό και uplifting.
Πολιτισμός: Δεν αισθάνθηκε φόβο; Επειδή υπήρχαν πολλές φήμες, αυτό θα αρπάξει την KGB και upryachet πίσω από τα κάγκελα. Στην πραγματικότητα, πολλοί αθλητές δεν πηγαίνουν από την Αμερική και την Ευρώπη. Μηγιάκης: Όχι, δεν φοβόμουν τίποτα. Και εγώ δεν θα αποθαρρυνθούν. Ίσως οι πολιτικοί και υπήρχε ένταση, αλλά και για όλους τους αθλητές διοργανώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο. Ρωσική τότε μας έδωσε μεγάλη τιμή - έκανε μια μεγάλη παρουσίαση με θέμα την Αρχαία Ελλάδα. Νιώθαμε σαν το καλύτερο από τα καλύτερα. Οι αθλητές θέλουν ένα πράγμα - να δοκιμάσουν την αντοχή τους. Και αυτό ήταν το κύριο πράγμα. Αυτό είναι το πώς ένιωσα όταν αγωνίζονται στα ημιτελικά με τον Boris Kramarenko. Στην αρχή το πλήθος φώναξε: «Η ΕΣΣΔ! ΕΣΣΔ! », Αλλά στο τέλος, όταν κέρδισα, ο καθένας σηκώθηκε και άρχισε να φωνάζει το όνομα του. Ρωσική κοινό έδειξε ότι ξέρει πώς να σέβονται όχι μόνο τους αθλητές τους. Για μένα είναι πολύ ευχάριστες αναμνήσεις, αξέχαστες.
Πολιτισμός: Τι κάνει σήμερα Μυγιάκης: Εκπαιδευτείτε για τη νεολαία στο τοπικό αθλητικό σωματείο, εμείς στο Ρέθυμνο (Κρήτη πόλη, όπου ο αθλητής γεννήθηκε -. "Πολιτισμός" ).
Πολιτισμός: ? Υπάρχουν πρωταθλητές μεταξύ των μαθητών Μυγιάκης: Διεθνής διαγωνισμός, κανένας από αυτούς δεν έχει ακόμη κερδίσει, και των τοπικών - και όχι μόνο τη νίκη. Τώρα ελληνορωμαϊκή πάλη κερδίζει ξανά δημοτικότητα. Ρωσική παλαιστές και τους Βούλγαρους, και γενικά οι αθλητές από την Ανατολική Ευρώπη, πολύ ισχυρή παιδιά νικήσει τους εύκολη. Και δικαίως - που χρειάζονται εύκολες νίκες;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου