'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016


Φύκια για μεταξωτές κορδέλες



Ενας βοσκός έβοσκε τα πρόβατά του σε μια απόμερη τοποθεσία, οπότε βλέπει να πλησιάζει ένα αστραφτερό πολυτελές αυτοκίνητο. Ο οδηγός, ένας νεαρός ντυμένος με πανάκριβο κοστούμι, παπούτσια, γυαλιά ηλίου και γραβάτα, όλα από πασίγνωστες φίρμες, σταματάει δίπλα του, κατεβάζει το παράθυρο και του λέει:
- Αν σου πω ακριβώς πόσα πρόβατα έχεις στο κοπάδι σου, θα μου δώσεις ένα;
Ο βοσκός κοιτάζει τον νεαρό "γιάπη", κοιτάζει και το κοπάδι και του απαντάει ήρεμα:
-Γιατί όχι; 
Αμέσως ο "γιάπης" κατεβαίνει από το αυτοκίνητο μ' ένα τελευταίας τεχνολογίας λάπτοπ, το οποίο συνδέει μ' ένα αντίστοιχης ποιότητας κινητό τηλέφωνο με παγκόσμια σύνδεση της AT&T. Αφού συνδέεται με το διαδίκτυο, πηγαίνει σε μια σελίδα της NASA και επιλέγει ένα σύστημα δορυφορικού προσδιορισμού τοποθεσίας GPS, που υπολογίζει την ακριβή τοποθεσία, στην οποία βρίσκονται, και αποστέλλει τα στοιχεία αυτά σ' έναν άλλο δορυφόρο της NASA, που σκανάρει την περιοχή και βγάζει μια φωτογραφία υπέρ-υψηλής ανάλυσης.
Αφού επεξεργάζεται τη φωτογραφία με πρόγραμμα photoshop, στέλνει την εικόνα σ' εργαστήριο ερευνών στο Αμβούργο (Γερμανία) και μετά μερικά δευτερόλεπτα λαμβάνει στο palm pilot του ηλεκτρονικό μήνυμα, που επιβεβαιώνει ότι η φωτογραφία έχει αναλυθεί και τα στοιχεία έχουν καταχωρηθεί σε μια βάση δεδομένων. Μέσω μίας σύνδεσης ΟDBC, εισχωρεί σε μια MS-SQL database και καταχωρεί όλα τα στοιχεία σ' ένα φύλλο εργασίας excel, το οποίο στέλνει μέσω e-mail στο blackberry του. 
Επειτα από λίγα λεπτά εκτυπώνει μια έκθεση 150 σελίδων μ' έγχρωμες φωτογραφίες από τον καινούργιο του HP LaserJet εκτυπωτή και, αφού τη διαβάζει, λέει στο βοσκό: 
-Εχεις ακριβώς 1.586 πρόβατα. 
- Ακριβώς. Λοιπόν, μπορείς να πάρεις όποιο πρόβατο θέλεις, απαντάει ο βοσκός και κοιτάζει τον νεαρό, καθώς διαλέγει το ζώο και το μεταφέρει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου. 
Εκείνη τη στιγμή, του λέει ο βοσκός:
-Να σου πω, αν βρω ακριβώς τι δουλειά κάνεις θα μου επιστρέψεις το πρόβατο;
Ο "γιάπης" σκέφτεται για μια στιγμή και μετά λέει γελώντας στο βοσκό:
-ΟΚ, γιατί όχι; 
-Είσαι σύμβουλος επιχειρήσεων. 
-Απίστευτο -λέει αποσβολωμένος ο νεαρός- έτσι είναι. Μα πως το μάντεψες; 
 -Δεν είναι και τόσο δύσκολο, απαντάει ο βοσκός. Ηλθες χωρίς να στο ζητήσει κάποιος, θέλεις να πληρωθείς για μια απάντηση την οποία ήδη ξέρω, σε μια ερώτηση που δεν σου έκανε κανείς και όλα αυτά, ενώ δεν έχεις ιδέα για τη δουλειά μου. Τώρα δώσε μου πίσω τον... σκύλο μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες