'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ!







Και η πραγματικότητα
από τον Γιώργο Λιβέρη

          Το Σάββατο ο υπεύθυνος Υπουργός για τα Σπορ στη χώρα μας δήλωσε ότι «Έχει έτοιμο σχέδιο για να αντιμετωπίσει την έξοδο της Ελλάδας από το Διεθνές Ποδόσφαιρο»!!
          Εάν δήλωνε πως: «Ετοιμάζει σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος» η πρόταση θα είχε την ορθότητα της λογικής.
          Πως είναι δυνατόν να έχει σχέδιο για ένα θέμα πρωτοπαρουσιαζόμενο;
          Εδώ, για άλλα εθνικά προβλήματα, παλαιά και γνωστά, όπως ο ΟΛΠ, το Μεταναστευτικό ή το Ασφαλιστικό η Κυβέρνηση παλινωδεί, πως για το Ποδόσφαιρο θα δώσει  άμεσα λύση, χωρίς μελέτη, οργάνωση και μεθόδευση; Αυτό αποτελεί αντίφαση που εξαντλεί τη λογική.
          Από την πρώτη στιγμή της επέμβασης της Πολιτείας με τα δικαιοδοτικά της όργανα, από το πάλαι ποτέ 1959, επήλθε η ρήξη με (δυστυχώς) νικήτρια την ΕΠΟ.
          Ο πρώτος ΓΓΑ που γνώριζε από Αθλητισμό, όταν έκανε το λάθος να αποκαλέσει την Ομοσπονδία «Βρωμερό μπακάλικο» έτρεχε και δεν έφτανε. Τότε δε ουδεμία διεθνής κάλυψη υπήρχε για την ΕΠΟ.
          Αργότερα στην επταετία ο τότε Ασλανίδης το μόνο που πέτυχε ήταν να φέρνει ξένους διαιτητές, οι οποίοι με αδιαφορία και τραγελαφικά λάθη αποδείχθηκαν χειρότεροι των δικών μας.
          Τώρα ο Σαββίδης με τα εκατομμύριά του, ο Αλαφούζος με τα media του και ο «τίγρης» με τη μαγκιά του αναγκαστικά συσπειρώθηκαν για να αντιμετωπίσουν μια «παράγκα» εκπληκτικά ισχυρή. Η ανάγκη δημιούργησε τον παράλογο συνεταιρισμό για να αντιμετωπιστεί το τέρας. Αλλά σε τι ελπίζει η Πολιτεία;
          Η Κυβέρνηση, δηλαδή το ίδιο το Μαξίμου, που έσπευσε δια του Νίκου Παππά να συναντήσει μόνο τους ηγέτες ΟΣΦΠ και ΑΕΚ, πιστεύει ότι έχει το πάνω χέρι για δυο λόγους.
          Εάν δεν μας αποβάλλουν, θα υποστηρίζει ότι η σθεναρή στάση της την δικαίωσε.
          Εάν μας εκδιώξουν, από τις διεθνείς διοργανώσεις, θα της λυθούν τα χέρια για να κάνει εκκαθαρίσεις λαϊκής εκτίμησης και όχι ουσίας.
          Βέβαια οι ποδοσφαιρικά κρατούντες σήμερα θα αντισταθούν με νύχια και με δόντια, καθώς παραμένοντες γλυτώνουν την επικείμενη καταδίκη, για την Κάρτα Υγείας και άλλα σοβαρά θέματα που εκκρεμούν.
          Από την πλευρά τους οι Έλληνες φίλαθλοι, όπως και οι περισσότεροι σοβαροί ελληνικοί σύλλογοι, δεν καίγονται με έναν μικρής διάρκειας αποκλεισμό. Ακόμη και η Εθνική Ομάδα που βρίσκεται διεθνώς στην 36η θέση, το πολύ να βρεθεί 10 θέσεις πιο πίσω. Μικρή η σημασία του γεγονότος.
          Ένας άλλος αποκλεισμός, του Μπάσκετ π.χ θα αποτελούσε σοκ, ή των Αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα επέφερε κύματα διαμαρτυριών. Δεν θα πέρναγε.
          Ασφαλώς το Ποδόσφαιρο έχει τεράστια κοινωνική δύναμη. Ακόμη και στην κατάσταση στην οποία έχει μετέλθει σήμερα στη χώρα μας. Αλλά έχει δημιουργήσει τέτοιες απογοητεύσεις με τη ληστρική εκμετάλλευσή του από ανθρώπους κάθε άλλο παρά φιλάθλους, που έχει εντελώς διώξει τον κόσμο από τα γήπεδα.
          Οι Έλληνες παίκτες πρώτοι από τους νέους μας αναζητούν την εξέλιξή τους στο εξωτερικό, ενώ οι τοπικοί οικονομικοί παράγοντες (κάθε περιοχής) δεν θέλουν να επενδύουν σε κάτι που είναι αδιαφανές και αδυνατούν να το ελέγχουν.
          Ακόμη και οι αναγκαίες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για το Ποδόσφαιρό μας, τεχνηέντως υποσκάπτονται, ώστε να μην πραγματοποιούνται.
          Το γήπεδο στο Βοτανικό, λυσσαλέα πολεμήθηκε, ενώ το αυτό συμβαίνει ακόμη και σήμερα με το γήπεδο της ΑΕΚ.
          Επομένως με τους καλύτερους Έλληνες παίκτες στο εξωτερικό και τις ομάδες μας εδώ να αγωνίζονται με 11 σκούρους, το νόημα του ελληνικού Ποδοσφαίρου έχει ξεφτιλίσει τελείως, για να ενδιαφέρει οποιονδήποτε εάν θα ισχύσει και τυπικά ένας αποκλεισμός που ουσιαστικά υπάρχει.
          Χαρακτηριστικό του μονοπωλίου των ξένων παικτών αποτελεί το γεγονός πως ο ΟΣΦΠ είχε να επιτύχει γκολ στο Αγρίνιο, με Έλληνα παίκτη από το 1976, δηλαδή 40 χρόνια, το πέτυχε μόλις την Κυριακή ο Φορτούνης.
          Μετά τα παραπάνω παρηγοριά μας οι περισσότεροι των 30 Ελλήνων Ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στο εξωτερικό. Αποτελούν την ελπίδα μας, εάν βρεθεί ένας νέος Όττο Ρεχάγκελ, τουλάχιστον θα μπει τάξη στην Εθνική Ομάδα.
          Ας δούμε τώρα – για την παρηγοριά που λέγαμε – μερικές  χώρες της Ευρώπης με Έλληνες παίκτες.
          ΒΕΛΓΙΟ (8)
Νίκος Καρέλης, Γιάννης Μανιάτης, Σωτήρης Νίνης, Γιώργος Γκαλίτσιος, Στέργιος Μαρίνος, Μιχάλης Σηφάκης, Θανάσης Παπάζογλου, Κώστας Ρουγκάλας.

Νίκος Καρέλης

          ΙΤΑΛΙΑ (8)
Κώστας Μανωλάς, Βασίλης Τοροσίδης, Παναγιώτης Κονέ, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Ορέστης Καρνέζης, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Βαγγέλης Μώρας, Μάριος Οικονόμου.
Κώστας Μανωλάς 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (4)
Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Σταφυλίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Χοσέ Χολέμπας.
 Σωκράτης Παπασταθόπουλος
          ΟΛΛΑΝΔΙΑ (4)
Κώστας Λάμπρου, Γιώργος Κατσίκας, Θανάσης Καραγκούνης, Παντελής Χατζηδιάκος.
          ΕΛΒΕΤΙΑ (3)
Φάνης Γκέκας, Χρήστος Δώνης, Τάσος Δώνης.
 Φάνης Γκέκας

          ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (2)
Κώστας Μήτρογλου, Ανδρέας Σάμαρης.
 Κώστας Μήτρογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες