'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η

Nikos Papageorgiou


Η ΑΓΩΝΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ "ΑΣΧΕΤΟΥ" ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ!!!
Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΑΛΗΣ  ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τα τελευταία χρόνια είναι η αλήθεια ότι το άθλημα που υπηρέτησα ως αθλητής (Πρωταθλητής Ευρώπης) και υπηρετώ ακόμα και σήμερα ως προπονητής, μας έχει απογοητεύσει.
Βαρέθηκα να ακούω συνέχεια και συνέχεια ότι για τις αποτυχίες των Ελλήνων αθλητών στους Διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό, ευθύνεται ότι δεν ακολούθησε την αποστολή ο προπονητής του τάδε αθλητή και δεν υπήρχε καλή ψυχολογία..... Απλά να θυμίσω ,όχι πολύ παλιά, ότι υπήρχε ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, Ένας αρχιπροπονητής και συνήθως 2 βοηθοί. Με αυτούς γυμναζόμασταν υποχρεωτικά κάθε ημέρα. με αυτούς πηγαίναμε στους αγώνες στο Εξωτερικό και με αυτούς τους προπονητές "πονούσαμε" και "μοχθούσαμε". Ετσι βγήκαν οι Ολυμπιονίκες μας Μηγιάκης, Χολίδης, Θανόπουλος, Γαλακτόπουλος, Καρντάνοφ, Χατζηιωαννίδης, Δεσκουλίδης, Θάνος κλπ
Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ) η αλήθεια είναι ότι τηρουμένων των αναλογιών κάνει πολύ καλή δουλειά στο θέμα του "νοικοκυρέματος" των οικονομικών θεμάτων.
Η ΕΟΦΠ όμως πρέπει πλέον να κοιτάξει μπροστά, να κοιτάξει το μέλλον, να κοιτάξει τις μικρές ηλικίες.
Κύριοι για πιο λόγο να πηγαίνουν στους Διεθνείς αγώνες, ειδικά στους άντρες, αθλητές οι οποίοι δεν έχουν πάρει μετάλλιο στα Εθνικά Πρωταθλήματα; Επειδή μπορεί να έχουν ενα "γνωστό" που μπορεί να καλύψει τα εξοδά τους; Δεν είναι άδικο για τον Πρωταθλητή, για τους μεταλλιούχους; Δεν είναι άδικο για τους προπονητές που είναι καθημερινά πάνω από τους αθλητές τους και είναι απλήρωτοι τουλάχιστον από το 2004; Πως θα κρατήσουμε τους αθλητές ; Με ποια κίνητρα; Δηλαδη τι λέμε σε έναν αθλητή; " πάλεψε και μη σε νοιάζει, ΛΕΦΤΑ υπάρχουν" ;;;....
Πρέπει να δημιουργηθούν Εθνικά κλιμάκια. Ολυμπιονίκες είχαμε παλαιότερα που και τότε υπήρχε κρίση και δεν υπήρχαν λεφτά. Υπήρχε όμως κατι σημαντικό Η ΑΓΑΠΗ για το άθλημα, κατι το οποίο έχει χαθεί. Το μόνο πράγμα που σκέφτονται, δυστυχώς οι " αθλητές" ( εκτός από μικρές εξαιρέσεις) είναι πως θα περάσουνε "καλά" στο ταξίδι που θα κάνουν. Η Ελληνική Ομοσπονδία πρεπει να το κοιτάξει αυτό το θέμα...Οι Επιτυχίες βρίσκονται μπροστά μας αρκεί να βαδίσουμε σε παλιά γνωστά μονοπάτια. ΤΑΛΕΝΤΑ μεγάλα υπάρχουν, Προπονητές με μεράκι και ΑΓΑΠΗ για το άθλημα υπάρχουν!!! Την ΜΕΓΑΛΗ αγκαλιά της πολιτείας και της Ομοσπονδίας χρειαζόμαστε για να φέρουμε την Ελληνική Πάλη εκει που της ΑΞΙΖΕΙ και της ΑΡΜΟΖΕΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες