'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

http://www.weightlifting.gr

Νικόλαος Ηλιάδης



Του Παναγιώτη Γουδεντζίκη 
Γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1951 στη Χρυσή Πέλλας. Οι γονείς του, Θεοχάρης και Σοφία ήταν γεωργοί. Το 1964 ο Ηλιάδης έρχεται στην Θεσσαλονίκη και εγγράφεται στον ΕΥΚΛΕΙΔΗ για να ειδικευτεί στην θερμουδραυλική.
Η Ολυμπιάδα του Μεξικό 1968, αποτέλεσε ισχυρό παρορμητικό κίνητρο για τον νεαρό Νικόλαο και τον ώθησε ν΄ ασχοληθεί με τον αθλητισμό.  Έτσι, το 1968, μέσω φίλου που ήταν αθλητής στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, γνωρίζει το σωματείο της ΧΑΝΘ, με προπονητή τον Τάκη Ασλανιάν, που ήδη είχε διαμορφώσει την φήμη του καλύτερου προπονητή. Γράφτηκε στη ΧΑΝΘ και έμεινε πιστός σ’ αυτήν έστω κι αν αντιμετώπισε δυσκολίες στην ζωή του. Ξεχώρισε αμέσως και γρήγορα ήρθαν οι επιτυχίες μιας μακράς και επιτυχούς καριέρας. Η βοήθεια του Τάκη Ασλανιάν στον Νίκο Ηλιάδη, ήταν καθοριστική για την παραπέρα εξέλιξη του .

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
1969 : Αναδεικνύεται για πρώτη φορά πρωταθλητής εφήβων στην κατηγορία των 67,5 kgr.
1969 : Συμπεριελήφθη ως συνοδός στην αποστολή των Βαλκανικών του Βουκουρεστίου. Προπονητής και διοίκηση αναγνωρίζοντας το ταλέντο του, ήθελαν τον μικρό Νίκο κοντά στην εθνική ομάδα, για να αποκτά εμπειρίες, από τους διεθνείς αγώνες.
1969 : Από δω και πέρα, η ζωή του συνδέεται με την εθνική ομάδα. Καλείται και μεταβαίνει συχνά στην Αθήνα, για προπονήσεις με την εθνική ομάδα.

1972 : Ολυμπιακοί αγώνες Μονάχου. Κατετάγη 11ος, στην κατηγορία των 90 κιλών, με επίδοση 457,5 σύνολο (ντεβελοπέ + αρασέ + ζετέ). Εκείνη την περίοδο, Ηλιάδης και Ιακώβου ζύγιζαν στις προπονήσεις περίπου τα ίδια κιλά σωματικού βάρους. Όμως αποφασίστηκε, να παίξουν ο Ιακώβου στα 82,5 και ο Ηλιάδης στα 90 κιλά.

1973 : Η ΕΟΑΒ επιθυμώντας να έχει το άθλημα διεθνή προοπτική, προσλαμβάνει τον Ούγγρο κ. Γκέζα Τοτ. Λίγο αργότερα νέος προπονητής αναλαμβάνει ο Πολωνός κ. Στέπιαν Μπρόνισλαβ με βοηθό τον κ. Συμεωνίδη Βαγγέλη.
1973 : Βαλκανικοί αγώνες στην Αθήνα. 1ος στα 82,5 κιλά, με επίδοση 310.
1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες