'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τετάρτη 1 Μαΐου 2013


«O Χριστός με συνέτριψε»: Διαβάστε την συγκλονιστική συνέντευξη του Αλέξη Γκόλφη την εποχή της δόξας του


01 Μάιος 2013, 10:00

«O Χριστός με συνέτριψε»: Διαβάστε την συγκλονιστική συνέντευξη του Αλέξη Γκόλφη την εποχή της δόξας του
Κείμενο:  Ελευθέριος Καντεράκης

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Χριστό στην τηλεόραση συναρπάζει με τις δηλώσεις του!

Ο Αλέξης Γκόλφης που το πραγματικό του επίθετο ήταν Γκολφινόπουλος, βρίσκεται στο απόγειο της δόξας του. Την εποχή που γυριζόταν το σήριαλ «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», βασισμένο στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, δίνει σε νεανικό περιοδικό μια συγκλονιστική συνέντευξη με τίτλο «Ο Χριστός με συνέτριψε».

Ερώτηση: Μιλήστε μας για τον ρόλο σας...
-Είναι από τους ρόλους που τσακίζουν κόκαλα!
- Εκείνο που με συναρπάζει πραγματικά είναι η ίδια η μορφή του Χριστού όταν προσπαθώ να τον πλησιάσω με τον νου και την καρδιά. Και συχνά αισθάνομαι πως με συντρίβει καθώς προσπαθώ να την ενσαρκωθώ. Πως να ενσαρκωθείς καλλιτεχνικά θεατρικά μια τιτανική μορφή όπως του Ιησού. Είτε Θεός, είτε Θεάνθρωπος, είτε και μόνο άνθρωπος όπως θέλουν να τον βλέπουν εκείνοι που αρνούνται να θρησκεύονται η όσοι ανήκουν σε άλλα θρησκεύματα, ο Ναζωραίος προβληματίζει κατά τρόπο συντριπτικό κάθε καλλιτέχνη που αποτολμά να τον υποδύεται στην σκηνή η την οθόνη. Και από την άποψη αυτή μπορείτε να μαντέψετε εύκολα την συγκλονιστική επίδραση που δέχομαι όταν μελετώ αυτόν τον ρόλο η όταν στέκομαι μπροστά στον φακό και αγωνίζομαι να τον αποδώσω.
Ερώτηση: Σας επηρέασε και στον χαρακτήρα σας;
-Και βέβαια. Το πρόσωπο του Μανωλιού και κατ επέκταση του Χριστού επηρέασε οπωσδήποτε όλη την ψυχοσύνθεση μου. Βελτίωσε τον χαρακτήρα μου έστω και λίγο. Με φέρνει πιο κοντά στον ανθρώπινο πόνο. Προσπαθώ να γίνομαι λιγότερο αυστηρός, λιγότερο αδέκαστος με τους συνανθρώπους μου, να βλέπω μόνο τις καλές πλευρές τους, να πείθω τον εαυτό μου ότι ένα κακό αποτέλεσμα μπορεί να είχε και καλή πρόθεση. Δεν το πετυχαίνω βέβαια πάντα αλλά και το ότι το προσπαθώ είναι και αυτό ένα κέρδος ψυχικό που το χρωστάω ακριβώς στην επικοινωνία μου (μέσα από τον ρόλο, μέσα από την τέχνη)με την συνταρακτικότατη μορφή του Ιησού.
-Από τα εφηβικά μου χρόνια υπήρχε ένας Χριστός μέσα μου. Καθώς μεγάλωνα και χτυπιόμουνα από την σκληρότητα της ζωής , αναρωτιόμουνα αδιάκοπα και αναρωτιέμαι ακόμα, αν είναι δυνατόν να στρέψεις και το άλλο μάγουλο σου για να δέχεσαι και δεύτερο χαστούκι όπως δίδασκε Εκείνος η αν πρέπει να ανταποδίδεις και συ το ράπισμα που δέχτηκες.
-Θέλω να βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου και μάλιστα αυτόν τον πόθο τον αισθάνομαι πιο επιτακτικά από τότε που παίζω τον Μανωλιό- Χριστό, αλλά σε τούτη την αδυσώπητη καταναλωτική κοινωνία δεν είναι καθόλου εύκολο.


Πηγή: http://www.queen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες