'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τρίτη 30 Απριλίου 2013


Ο πραγματικός Rocky



Ο Rocky Marciano υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών.  Γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1923 στην πόλη Μπρόκτον στην Μασαχουσέτη στις ΗΠΑ.
Μπορεί να γεννήθηκε στην Αμερική αλλά είχε Ιταλική καταγωγή αφού και οι δυο του γονείς ήταν μετανάστες από την Ιταλία. Ο Rocky είχε 3 αδερφές την Alice, Concetta και Elizabeth ενώ είχε και έναν αδερφό τον Peter που τον αποκαλούσε sonny. Σε ηλικία 8 μηνών λέγεται πως έπαθε πνευμονία σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν πέθανε.  

Ο Rocky πριν γίνει πυγμάχος υπήρξε στα νιάτα του παίχτης baseball μαζί με τον αδερφό του. Αργότερα όμως κατατάχθηκε στον Αμερικάνικό στρατό όπου και έμεινε για 2 χρόνια. Ο Rocky όσο ήταν στρατιώτης έπαιζε στα πυγμαχικά τουρνουά του στρατού όπου και κατέκτησε αρκετές τιμητικές άδειες με τίτλους και διακρίσεις. Έφυγε από τον στρατό ψάχνοντας να κάνει μια δουλειά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τότε αποφάσισε να ασχοληθεί με την πυγμαχία. Οι ειδικοί της εποχής έλεγαν πως δεν είχε την σωματική διάπλαση και ότι δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει απέναντι σε επαγγελματίες πυγμάχους όπως ο La Starza και ο Ted Lowry.

Ο Rocky όμως δεν το έβαλε κάτω. Πιστός χριστιανός και αγωνιστής με πειθαρχία στρατιωτική , άρχισε την προπόνηση και τις προετοιμασίες για τον πρώτο του επαγγελματικό αγώνα με τον Harry Bilizarian όπου και τον νίκησε με knock out . Ο Rocky λέγεται πως 2 μήνες πριν από κάθε αγώνα ξεκινούσε την προπόνηση και δεν έβγαινε από το γυμναστήριο για να πάει ούτε στην γυναίκα του. Πειθαρχημένος στον στόχο του άρχισε την μια νίκη μετά την άλλη βάζοντας τέλος σε όλες τις φημολογίες για την ανικανότητα της σωματικής του διάπλασης όπως σχολίαζαν οι τότε ειδικοί του χώρου. Ο Rocky όχι μόνο δεν είχε την σωματική διάπλαση, αλλά ήταν και αυτή που τον οδήγησε στο να είναι ο απόλυτος πυγμάχος κατέχοντας το αήττητο στην ιστορία της πυγμαχίας.

Δείτε τα βίντεο που έχουμε συλλέξει:

http://pygmaxia.gr/blog/123-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες