'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Δευτέρα 15 Απριλίου 2013





Εκτυπώστε το Αρθρο

Τάσος Παπαχρήστου

Θέμα τιμής η εύρεση του μεταλλίου για τους Ιάπωνες

Σαράντα τέσσερα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν ώστε να κερδίσει και πάλι η Ιαπωνία ένα μετάλλιο στην πυγμαχία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και αυτό χάθηκε... Πελώριο το χρονικό διάστημα, αλλά οι Ιάπωνες έχουν την υπομονή στο DNA τους.
Ο 27χρονος Σατόσι Σιμίζου κατέκτησε στο Λονδίνο το περασμένο καλοκαίρι το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 56 κιλών με σκληρή προσπάθεια. Το 2008 στο Πεκίνο είχε μείνει εκτός συνέχειας από τον πρώτο γύρο και κατόπιν, παρά τις προτάσεις και τις οικονομικές προσφορές να στραφεί στην επαγγελματική πυγμαχία, ο Σατόσι συνέχισε ως ερασιτέχνης ώστε να πάρει τη ρεβάνς στο Λονδίνο. Και τα κατάφερε με τέτοιο τρόπο που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στο φίλαθλο κοινό της πατρίδας του. Οπως και τώρα, οκτώ μήνες αργότερα. Ο Ιάπωνας πυγμάχος έχασε το μετάλλιό του, αυτό το ιστορικό μετάλλιο. Για την ακρίβεια, κλάπηκε από αγνώστους και η αστυνομία του Τόκιο θεωρεί πλέον θέμα τιμής την εύρεσή του.
Ο Σατόσι ήταν καλεσμένος σε εκδήλωση στο μητροπολιτικό γυμναστήριο της ιαπωνικής πρωτεύουσας και είχε το μετάλλιο μαζί του. Από φόβο ζήτησε από τους υπευθύνους να το ασφαλίσει σε κάποιο χώρο, μέσα σε ένα τσαντάκι, όπως και έγινε. Αγνωστο πώς, όμως, ο άνδρας που τον συνόδεψε και κλείδωσε το δωμάτιο δεν είχε καμιά σχέση με την εκδήλωση και το γυμναστήριο. Το έκλεψε λίγο αργότερα και εξαφανίστηκε από προσώπου γης.
Το αμέσως προηγούμενο μετάλλιο, πάλι ένα χάλκινο, είχε κερδίσει το 1968 στο Μεξικό ο Εϊτζι Μοριόκα, επίσης στην κατηγορία των 56 κιλών. Δεν είναι η πρώτη φορά που εξαφανίζονται ολυμπιακά μετάλλια στην Ιαπωνία. Ο παλαιστής Γιοσικάτσου Γιοσίντα, «χρυσός» νικητής το 1964 στο Τόκιο μάλιστα, το ξέχασε στο βαγόνι τρένου με το οποίο ταξίδευε και ο επίσης παλαιστής Τακάσι Κομπαγιάσι, «χρυσός» νικητής το 1988 στη Σεούλ, το άφησε από αφηρημάδα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο. Και οι δυο παλαιστές στάθηκαν όμως τυχεροί, τα μετάλλια βρέθηκαν και παραδόθηκαν σε χρόνο ρεκόρ στους κατόχους του. Το θέμα της κλοπής του μεταλλίου του Σιμίζου αποτέλεσε δεύτερο θέμα του δελτίου ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών της χώρας μετά από μία είδηση σεισμικής δόνησης κοντά στην πολύπαθη περιοχή της Φουκουσίμα. Χαρακτηρίστηκε ως είδηση-σοκ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες