'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Διαμαρτυρία για τις περικοπές στις Ομοσπονδίες...


Διαμαρτυρία για τις περικοπές στις Ομοσπονδίες

Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2011 15:09Παγγέας Χρήστος
Υπουργείο οικονομίας & ΓΓΑΣτη φωτογραφία: Υπουργείο οικονομίας & ΓΓΑ
Η Ένωση αθλητικών σωματείων ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Θεσσαλίας, μετά από την ανακοίνωση που εξέδωσε οΣΕΓΑΣ για τις περικοπές των προϋπολογισμών των Αθλητικών Ομοσπονδιών και εγκαταστάσεων από το Υπουργείο Οικονομικών, εξέδωσε το ακόλουθοψήφισμα-διαμαρτυρία και καλεί με τη σύμφωνη γνώμη τους, τα Σωματεία της, τους προπονητές, παράγοντες και αθλητές, να το υπογράψουν.

Ψήφισμα
Με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου των Οικονομικών, για την περικοπή από τον προϋπολογισμό της Γ.Γ.Α. ποσού 52 εκ. €, που αφορά στους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς και χρηματοδοτήσεις των αθλητικών Ομοσπονδιών, των Σταδίων και Σωματείων, όλοι εμείς που δραστηριοποιούμαστε με τον Κλασικό Αθλητισμό στη χώρα μας (Ομοσπονδίες, Περιφερειακές Ενώσεις Σωματείων, Σωματεία, Σωματειακοί Παράγοντες, προπονητές, αθλητές, αλλά και γονείς) εκφράζουμε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μας για το σκεπτικό που διακατέχει τους αρμόδιους έναντι του αθλητισμού.
  • Θεωρούν ως μη ανταποδοτικούς, αλλά και αντιαναπτυξιακούς τους πόρους που διατίθενται στον αθλητισμό, ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
  • Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάθε ευρώ που διατίθεται για τον αθλητισμό επιστρέφεται στην ίδια την κοινωνία πολλαπλάσια άμεσα ή έμμεσα, αφού η καλύτερη επένδυση είναι αυτή που κατευθύνεται στη νέα γενιά.
  • Οι συνέπειες αυτής της απόφασης θα είναι δραματικές και καταστροφικές, ιδιαίτερα για τους άμεσα θιγόμενους (τους ίδιες τους αθλητές), που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την αθλητική δραστηριότητα.
  • Η αναγκαστική παύση λειτουργίας των αθλητικών Ομοσπονδιών θα φέρει και τη διακοπή λειτουργίας των Σωματείων, που δραστηριοποιούνται στα κέντρα και την περιφέρεια, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση της αθλούμενης νεολαίας από τους αθλητικούς χώρους.
  • Οι αθλητικοί χώροι που μέχρι σήμερα αποτελούσαν "όαση" στην έρημο που δημιούργησε η οικονομική κρίση και αντίδοτο στην κατάθλιψη που προκαλεί σ' όλους μας η μίζερη θέση της χώρας μας θα εγκαταλειφθούν κι αυτοί στη μοίρα τους, χωρίς πόρους συντήρησης.
  • Επειδή η νέα γενιά δε φέρει καμιά ευθύνη για τη σημερινή δεινή θέση της χώρας μας, δεν έχουμε το δικαίωμα να τους στερήσουμε το "οξυγόνο" που προσφέρει ο Αθλητισμός.
  • Επειδή η νέα γενιά αποτελεί το μέλλον αυτού του τόπου.
Ζητάμε, Την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης για να αποφευχθεί ο ενταφιασμός του αθλητισμού και μαζί του η νέα γενιά του τόπου μας.
πηγη:palema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες