'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Helen Maroulis..


Helen Maroulis

Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2011 22:00Καλόφωνος Χάρης
Ελένη ΜαρούληΣτη φωτογραφία: Ελένη Μαρούληhttp://victoryschoolofwrestling.com
Η Ελένη Μαρούλη (Helen Maroulis), που αγωνίζεται στην κατηγορία των 55 κιλών, είναι η πρώτη Αμερικανίδα, Ελληνικής καταγωγήςπου θα λάβει μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης με τα χρώματα των Η.Π.Α., διεκδικώντας παράλληλα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Η Ελένη θεωρείται μια από τις κορυφαίες αθλήτριες της Αμερικής στο άθλημα της πάλης γυναικών, δηλώνει το περιοδικό USA Wrestlerσε άρθρο του, το Φεβρουάριο του 2011Η πρώτη της συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν το 2008, όταν ήταν μόλις 17 ετών. Τότε πήρε την 8η θέση στην κατηγορία των 51 kg. Φέτος, η νεαρή αθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 55kg στο παναμερικανικό πρωτάθλημα πάλης, που διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο στο Cleveland, και ένα μήνα μετά κατάφερε να διακριθεί στα προκριματικά για το παγκόσμιο, στην Οκλαχόμα.
Η Ελένη μεγάλωσε στην πολιτεία του Μέρυλαντ. Ο πατέρας της, κος Γιώργος Μαρούλης ήρθε στην Αμερική για πρώτη φορά το 1968 με τον πάτερα του, κο Γεράσιμο Μαρούλη, που δεν ήξερε καν τη γλώσσα, για να δουλέψει αρχικά στην οικογενειακή επιχείρηση των αδερφών του, που είχαν εστιατόρια, ενώ στη συνεχεία ασχολήθηκε με κατασκευαστικά έργα. Η οικογένεια Μαρούλη κατάγεται από το μικρό, πανέμορφο νησί τουΚαλάμου που βρίσκεται ανατολικά της Λευκάδος, στο Ιόνιο πέλαγος με περίπου 600 μονίμους κατοίκους σήμερα. Η Ελένη δηλώνει πως ο Κάλαμος είναι το αγαπημένο της μέρος στον κόσμο και κάθε σημείο του νησιού κρύβει μοναδικές ομορφιές. Η οικογένεια της Ελένης έχει ενεργεί συμμετοχή στα δρώμενα τηςελληνοαμερικανικής κοινότητας του Μέρυλαντ και οι γονείς της επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι. Η γιαγιά της Ελένης ζει στην Αμερική αλλά βρίσκεται στον Κάλαμο κάθε χρόνο από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο. Η Ελένη έχει δύο ακόμα αδέρφια τον Μιχάλη, 21 ετών και τον Τόνι, 18 ετών που είναι και η αίτια που η ίδια ασχολήθηκε αρχικά με το άθλημα.
Ο πατέρας της κος Γιώργος Μαρούλης, ως πρώην παλαιστής ο ίδιος, αρχικά παρακίνησε τους γιους του να ασχοληθούν με την πάλη. Στην αναζήτηση συναθλητή για τη προπόνηση του μικρότερου της αδελφού Τόνι, η Ελένη στην ηλικία των 7 χρονών ανέλαβε το ρόλο. Η κλίση της στο άθλημα έγινε αμέσως αντιληπτή. Η έντονη εσωτερική παρακίνηση που επέδειξε και η υποστήριξη που είχε από τη μητέρα της, τη βοήθησαν να εξελιχθεί γρήγορα στο άθλημα και κατάφερε να είναι η πρώτη νεανίδα με αγόρια αντιπάλους, στην πολιτεία του Μέρυλαντ, που προκρίθηκε δύο φορές στο πρωτάθλημα της πολιτείας. Σήμερα η Ελένη είναι φοιτήτρια στο τρίτο έτος του πανεπιστημίου Simon Fraser στο Βανκούβερ του Καναδά. Αγαπημένοι αθλητές της είναι οι θρύλοι της Πάλης στην Αμερική Dan Gable και Cael Sanderson*.
Τη στιγμή που το palema.gr ολοκλήρωνε αυτό το άρθρο η Ελένη βρίσκονταν για ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα αφού είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, που διεξήχθη στο Βουκουρέστι στα τέλη Ιουλίου. Όπως δήλωσε η ίδια στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί της, αγάπα την Ελλάδα και θαυμάζει τον ελληνικό πολιτισμό, που πιστεύει πως είχε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της. Η Ελένη θα επιστρέψει στις αρχές Αυγούστου στην Αμερική και στο Ολυμπιακό προπονητικό κέντρο της πάλης στο Κολοράντο για την τελική φάση προετοιμασίας της Αμερικανικής αποστολής πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης, που διεξάγεται στη Κωνσταντινούπολη από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.
* O Sanderson, χρυσός Ολυμπιονίκης για τις Η.Π.Α. το 2004 στη Αθήνα, έπειτα από 6 χρόνια εκτός δράσης ως αθλητής κέρδισε την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα φέτος και θα εκπροσωπήσει την Αμερική στη κατηγορία των 84 kg και πάλι.
ΠΗΓΗ:PALEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες