'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Το fair play στην πάλη...



   

Στις 27 Ιανουαρίου 2011 θα ανακοινωθεί στη Λοζάννη ο αθλητής ή η αθλήτρια που θα κατακτήσει το έπαθλο fair play της χρονιάς που έφυγε, με υποψηφιότητες που προέκυψαν από χιλιάδες αγωνιστικές συναντήσεις σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο σε όλα τα σπορ.





Το γεγονός είναι αναμφίβολα απόλυτα σημαντικό και επιβραβεύει προσπάθειες που αναδεικνύονται ως μοναδικές και συνήθως ασυνήθιστες σε περιβάλλον έντονο ανταγωνισμού και οικονομικών προκλήσεων.

Η αρχή έγινε το 1964. Εκείνο το πρώτο βραβείο δόθηκε δικαίως στον Ιταλό πρωταθλητή του μπόμπσλειγκ Εουτζένιο Μοντι που στη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ινσμπρουκ της Αυστρίας πρόσφερε ένα ανταλλακτικό από το δικό του σκάφος στον Βρετανό Τόνι Νας, χάρις στο οποίο η Μ.Βρετανία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο από την Ιταλία.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα fair play υπήρξε στους πρόσφατους πανασιατικούς αγώνες στη πόλη Γκουαντζού της Κίνας, την Καντόνα στα ελληνικά.
Ίσως μάλιστα αποδειχθεί και η πιο ισχυρή υποψηφιότητα για το βραβείο του 2010.

Ο Κινέζος παλαιστής Γκάο Φενγκ μετέφερε στα χέρια του εκτός ταπί, προς το ιατρείο, τον τραυματία στο γόνατο Ιρανό αντίπαλο του Αχμάντι Ζαρινκολαέι που τραυματίστηκε στο μεταξύ τους παιχνίδι για το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας 60 κιλών.

Ο Αχμαντι που έχανε ήδη το ματς στα σημεία είχε δαγκώσει λίγο νωρίτερα τον Γκάο αλλά ο τελευταίος δεν δίστασε να τον μεταφέρει στην αγκαλιά του.

sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες