'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Γίνονται θαύματα;...

Eπι σκοπον
 Γίνονται θαύματα;

Tου Ν. Α. Κωνσταντοπουλου


Πολλοί έχουν ξεγράψει τον Παναθηναϊκό, όσον αφορά την πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δούμε ρεαλιστικά την κατάσταση, έχουν δίκιο. Με μόνο έναν βαθμό συγκομιδή έπειτα από τον Α΄ γύρο κι έχοντας παίξει στην έδρα του με τις, θεωρητικά, προσιτές ομάδες (Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν), τι μπορεί να προσδοκά για τη συνέχεια; Οχι πολλά, αφού θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα και θα πάει στη Δανία και στη Ρωσία.
Ομως στην ίδια κατάσταση δεν βρέθηκε και πριν από δύο χρόνια, έχοντας έναν βαθμό και πρόγραμμα - γολγοθά στον Β΄ γύρο; Κι όμως. Πήγε στο Μιλάνο και νίκησε την Ιντερ, το ίδιο πέτυχε στη Γερμανία με τη Βέρντερ, ενώ επεβλήθη εδώ της Ανόρθωσης. Κατόρθωσε, λοιπόν, να προκριθεί και, μάλιστα, ως 1ος. Γιατί να μη πετύχει το ίδιο φέτος;
Αρνητική απάντηση δίνουν ακόμη και φανατικοί υποστηρικτές του. «Τέτοια θαύματα γίνονται κάθε 40-50 χρόνια. Κι έχουν περάσει μόνο δύο. Αρα...». Με τη λογική αυτή, έχουν δίκιο. Αν, όμως, μιλάμε για θαύματα, τότε δεν μπορούμε να θέτουμε χρονικούς περιορισμούς. Αλλωστε, θα είναι θαύμα αν ο Παναθηναϊκός νικήσει στις 2 Νοεμβρίου τη Ρούμπιν; Οχι ακριβώς. Μπορεί να είναι έκπληξη. Οχι, όμως, θαύμα. Ο πλήρης Παναθηναϊκός (αν κατορθώσει να εμφανισθεί έτσι) μπορεί να κάνει την έκπληξη, αφού η ρωσική ομάδα μάλλον θ’ ανοιχτεί περισσότερο για να νικήσει, αφού η ισοπαλία δεν την ευνοεί.
Αν από εκεί ο Παναθηναϊκός καταφέρει να φύγει με τρεις βαθμούς, τότε, εκτός του ότι θα βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάληψη της 3ης θέσης, που θα τον στείλει στο «Γιουρόπα Λιγκ», θ’ αρχίσει να ελπίζει και για κάτι καλύτερο. Ειδικά, αν η Μπαρτσελόνα έχει νικήσει στην Κοπεγχάγη. Αυτό θα είναι διπλά καλό για τον Παναθηναϊκό. Και η δανική ομάδα θα βρεθεί σε απόσταση βολής και η ισπανική θα έχει ξεφύγει και πιθανόν θα έλθει σχετικά αδιάφορη στην Αθήνα. Θα υπάρχει, φυσικά, και η τελευταία αναμέτρηση, στην πρωτεύουσα της Δανίας. Εκεί, αν τ’ άλλα αποτελέσματα έχουν «βολέψει» τον Παναθηναϊκό, θα μιλάμε για τον «υπέρ πάντων αγώνα», πάντα σε αθλητικό επίπεδο.
Ολα αυτά μοιάζουν με σενάρια φαντασίας. Ο συνδυασμός όλων των αποτελεσμάτων ίσως είναι απίθανος. Δεν είναι, όμως, αδύνατος. Γι’ αυτό μη σπεύδετε να καταδικάσετε τον Παναθηναϊκό.
Οπως, μη σπεύδετε να καταδικάσετε τον Ολυμπιακό στο γυναικείο βόλεϊ. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα, έκανε μεν εμφανείς τις αδυναμίες της ομάδας, αλλά δεν σημαίνει το παραμικρό. Ουδεμία άλλη σημασία είχε, πλην του γοήτρου. Η Ομοσπονδία τα κατάφερε έτσι, ώστε ο αγώνας αυτός, και πολλοί άλλοι, να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Και τούτο, διότι μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι έξι πρώτες ομάδες θα παίξουν ένα «μίνι» πρωτάθλημα για την ανάδειξη του πρωταθλητή και οι υπόλοιπες έξι άλλο ένα για να ξεχωρίσει αυτή, που θα υποβιβασθεί. Το αρνητικό είναι, ότι οι αγώνες της κανονικής περιόδου δεν θα υπολογίζονται. Αρα, στην Α΄ φάση μόνο οι ομάδες που βρίσκονται περί τις θέσεις 5η-8η θα ενδιαφέρονται για τους βαθμούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες