'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Oι ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις, ιδιαίτερα στα «δυναμικά» σπορ

Exedra BlogsΕπιστροφή στα Εξέδρα Blogs

  • Προσθήκη στα Αγαπημένα
  • Αποστολή σε φίλο
  • Εκτύπωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Βασίλης Γεωργιώτης

Ο αθλητικός υπόκοσμος

05/07/10

Αυτές οι νέες κατηγορίες για τον ολυμπιονίκη της πυγμαχίας Τιγκράν Ουζλιάν –και εφόσον βέβαια αποδειχτούν– αγγίζουν ορισμένες σκοτεινές πλευρές του ελληνικού αθλητισμού.

Πρώτον, ο τίτλος του ολυμπιονίκη δεν συνάδει απαραίτητα με αδαμάντινο ήθος, όπως (ίσως) συνέβαινε στην αρχαιότητα. Επομένως, δεν μπορούμε κι εμείς να αποδίδουμε ανάλογες τιμές και σεβασμό.

Δεύτερον, δυστυχώς κάτι τέτοιες ιστορίες (όπως και το ντόπινγκ) δικαιώνουν όσους έσπευσαν να πετσοκόψουν τα προνόμια στον ελληνικό αθλητισμό. Και είναι απορίας άξιο πώς κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν να αμείβονται από τα σώματα ασφαλείας (ακόμα και οι κάτοικοι εξωτερικού!).

Τρίτον, οι ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις, ιδιαίτερα στα «δυναμικά» σπορ (που συνεχίζονται, και για του λόγου το αληθές αναζητήστε αποτελέσματα Πανελληνίων Πρωταθλημάτων όλων των ηλικιών), φέρνουν στην Ελλάδα κάθε καρυδιάς καρύδι και μάλιστα από χώρες με αυξημένη εγκληματικότητα.

Τέταρτον και σημαντικότερο. Εχετε αναρωτηθεί πού καταλήγουν όλοι αυτοί οι παλαιστές, πυγμάχοι, ακόμα και κωπηλάτες (τα δυνατά κορμιά τέλος πάντων), που σταματούν τον αθλητισμό και ξαφνικά διαπιστώνουν ότι δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίνουν; Κάποιοι το παλεύουν νόμιμα, όμως η εύκολη λύση της παρανομίας, της «προστασίας», άντε της «πόρτας» σε μαγαζιά, για τα πιο φρόνιμα παιδιά, μοιάζει πολλές φορές ο -εύκολος- μονόδρομος.

ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ   exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες