'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

*ΠΑΛΗ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ.-*ΜΗΓΙΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ-*ΓΑΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ*ΧΟΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ--*ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-*ΧΑΤΖΗΩΑΝΙΔΗΣ.ΓΙΩΡΓΟΣ....

1980
ΜΟΣΧΑ
ΧΡΥΣΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ
ΜΗΓΙΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ







Μυγιάκης ΣτέλιοςΕκτύπωσηE-mail

Χρυσό μετάλλιο στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη, Μόσχα 1980






[ + ]

ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 5/5/1952 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Ρέθυμνο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Τραπεζικός Υπάλληλος ΣΩΜΑΤΕΙΟ: Εθνικός Γ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 1972 (7ος), 1976 (7ος), 1980 (1ος), 1984 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ: Χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 1979, τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 1979, μεσογειονίκης  το 1975 (2ος), 1979 (2ος), 1983 (1ος), δεύτερη θέση σε παγκόσμιο κύπελλο, βαλκανιονίκης, πρωταθλητής Ελλάδος. Αθλητής της χρονιάς το 1980 (ΠΣΑΤ)
Είναι ο μοναδικός έλληνας παλαιστής με χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στη συλλογή του. Μια διάκριση που προκάλεσε τεράστιο ενθουσιασμό στους έλληνες φιλάθλους μόλις μαθεύτηκαν τα ευχάριστα νέα από τη Μόσχα. Η τηλεόραση δεν είχε δείξει απευθείας τον τελικό της κατηγορίας του στα 62 κιλά κι όταν οι φίλοι του αθλητισμού έμαθαν την επιτυχία του βγήκαν στους δρόμους. Αυτό όμως που θα μείνει στην ιστορία είναι η υποδοχή που του έγινε στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Χιλιάδες Έλληνες τον έραιναν με λουλούδια και δαφνόφυλλα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής από το αεροδρόμιο μέχρι το Στάδιο.
Ξεκίνησε τυχαία την πάλη περνώντας από το γυμναστήριο του Εθνικού Γ.Σ. και παρακολουθώντας τον Πέτρο Γαλακτόπουλο στην προπόνηση. Με τον ίδιο άνθρωπο στη γωνία του ταπί, ως προπονητή, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Μόσχα.
Στα 18 του χρόνια στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος και στα 20 του μετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1972). Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Στις αρχές του 2010 τιμήθηκε, από τον Παναθηναικό Α.Ο.
 για τη συνεχιζόμενη προσφορά του, στη πάλη και στον Ελληνικό Αθλητισμό

Αναγνώστες