'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΩΝ


Ε.Ο.Α.Β















     
      ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
           Πρόεδρος Ε.Ο.Α.Β

     ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


    28/05/2014


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Είναι μια σημαντική ημέρα η σημερινή για το άθλημα μας.

Η ελληνική άρση βαρών επιτέλους λυτρώθηκε από ασήκωτα επί μακρόν βάρη, δεσμεύσεις και υποχρεώσεις του παρελθόντος.

Βρίσκομαι λοιπόν στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι η ΕΟΑΒ, δηλαδή για την ακρίβεια όλοι εμείς, ο καθένας από το πόστο του, καταφέραμε, ύστερα από έξη πολύ δύσκολα χρόνια και με σημαντικούς περιορισμούς και αυτοπεριορισμούς, να εκπληρώσουμε την υποχρέωση που δυστυχώς είχαμε από το 2008 προς την διεθνή ομοσπονδία άρσης βαρών (IWF) και τους κανόνες της. Τη καταβολή του γνωστού σε όλους μας προστίμου για τα δυσάρεστα γεγονότα εκείνης της χρονιάς.

Με σκληρές προσπάθειες, οικονομία, θυσίες εν μέσω περικοπών μάλιστα στο σύνολο του αθλητισμού των ετήσιων προϋπολογισμών των ομοσπονδιών τα τελευταία χρόνια και πάνω από όλα με τη βοήθεια χορηγιών και ενισχύσεων από τρίτους φορείς, φθάσαμε σε αίσιο τέλος.

Η «ομηρία» μας, θα μας επιτραπεί να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λέξη, έλαβε τέλος.

Όλα πλέον στο άμεσο και απώτερο μέλλον πρέπει και θα είναι διαφορετικά και με πιο αισιόδοξη προοπτική χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε ούτε στιγμή τις συνθήκες στις οποίες κινείται ο αθλητισμός και η ζωή μας.

Εμείς, οι άνθρωποι της άρσης βαρών γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα που επέφερε στο άθλημα μας αυτό το πρόστιμο, πέρα από όλα τα άλλα εκείνης της εποχής, που όλοι θέλουμε να τη νιώθουμε πολύ μακρινή.

Χωρίς όμως να ξεχνάμε. Να μη ξεχνάμε κυρίως τα λάθη μας.

Πληρώσαμε συνολικά ως πρόστιμο 425.000 δολάρια, προκειμένου η ελληνική άρση βαρών να μετέχει σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η προσφορά μας στο άθλημα, σε αγωνιστικό επίπεδο και σε επίπεδο προσώπων μας επέτρεψε, κατ’ εξαίρεση και ενάντια σε κανονισμούς της IWF να μετέχουμε κανονικά μέχρι σήμερα σε αγώνες και αυτό πρέπει να χρεωθεί στα υπέρ μας.

Τώρα είμαστε ελεύθεροι να αξιοποιήσουμε καθαρά για αγωνιστικούς λόγους και σαφώς με μεγαλύτερη άνεση τα περιορισμένα, ούτως ή άλλως κονδύλια της Πολιτείας και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε τον τομέα χορηγιών που μας έχει βοηθήσει, όπως προείπα σημαντικά στα πέτρινα μας χρόνια.

Χρόνια, που όμως σταθήκαμε όρθιοι σε δύσκολους καιρούς.

Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στη δική μας την οικογένεια.

Αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, παράγοντες, σωματεία και μη ξεχνάμε, και οι υπάλληλοι της ομοσπονδίας μας, με αγωνία, πείσμα και κουράγιο έδωσαν τον δικό τους αγώνα για τη σημερινή λύτρωση.

Όλοι αυτοί στάθηκαν αρωγοί στην επιβίωση μας, με διεθνείς διακρίσεις αγωνιστικά, στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες των αθλητών μας μάλιστα και με τη στροφή των διοργανώσεων μας στην περιφέρεια, η οποία μας αγκάλιασε και μας βοήθησε τα μέγιστα στη δύσκολη πορεία μας.

Η  ΑΡΣΗ  ΒΑΡΩΝ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΑΘΛΗΜΑ  ΤΩΝ  ΔΥΝΑΤΩΝ!!!

                                
                                    Σας  ευχαριστώ
                                     Πύρρος  Δήμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες